Andrei Năstase: „Demisia lui Nicolae Furtună este un gest prea mic, dar absolut necesar pentru o jignire atât de mare”

Irina Odobescu
08/09/2020
Colaj: CIJM

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, solicită demisia imediată a șefului Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP). Reacția lui Andrei Năstase a survenit după declarația șefului ANSP, Nicolae Furtună, în cadrul unei emisiuni televizate, că „în toată lumea COVID-ul a luat viața celor care și așa erau o povară pentru ei și pentru cei din jur”. 

„Demisia acestui personaj este singura cale prin care ofensa adusă tuturor cetățenilor Republicii Moldova, mai ales celor care au avut de suferit din cauza COVID-19, poate fi recunoscută și integral asumată”, a afirmat Andrei Năstase.

„Promovarea și susținerea unor personaje de genul acestui domn, Nicolae Furtună, în funcții atât de importante în managementul crizei sanitare măsoară nivelul de incompetență a acestei guvernări iresponsabile și mincinoase. Guvernul Chicu nu este altceva decât guvernul electoral al lui Dodon, iar incalificabilele poziții ale fruntașilor acestei guvernări sunt pe măsura caracterului și abordărilor celui care îi mânuiește pe măsura lui Igor Dodon”, se mai menționează într-un comunicat al Platformei DA.

„Este extrem de periculos acest gen de abordare, unul care nu are nimic în comun cu demnitatea umană și cu respectul față de suferința aproapelui. Această sinistră matematică morbidă a lui Nicolae Furtună nu face altceva decât să developeze, în fapt, nepăsarea puterii față de oameni și față de suferința lor.”

Irina Odobescu
08/09/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii