/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Praf și pietriș. Din cauza lucrărilor de reparație a trotuarelor din Capitală, pietonii sunt nevoiți să meargă printre mașini

missing
08 septembrie 2020, ora 20:50

Reparația trotuarelor pune la încercare răbdarea locuitorilor Capitalei, care sunt nevoiți să meargă pe pietriș sau pe carosabil, printre mașini. Cel mai greu le este pensionarilor și mamelor cu copii mici. Și automobilele parcate neregulamentar pun în dificultate pietonii. Cei de la Exdrupo, care sunt responsabili de lucrările de reparație a trotuarelor, nu au reacționat, deocamdată.

CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: „Șantierul cuprinde tot trotuarul așa că majoritatea pietonilor sunt nevoiți să-l ocolească și merg pe carosabil, însă din cauza mașinilor parcate neregulamentar pietonii riscă să ajungă sub roțile mașinilor.”

Șoferii, care au parcat neregulamentar, s-au făcut nevăzuți, când am început să-i filmăm.

„De ce ați parcat așa, uitați-vă mamele cu copii mici sunt nevoite să meargă printre mașini?”

„Ați parcat pe trotuar, este interzis. – A da, nu am știut, mă duc să o i-au, nu-i o problemă.”

“De ce mergeți pe carosabil? – Uitați-vă ce se face aici”.

“Trebuia făcută o cărărușă măcar. – La noi cum se face? – Ca la noi.”

Cel mai greu însă le este mamelor cu copii mici. Cu un copil în cărucior și cu altul de mână, Alina a spus că este imposibil să meargă pe pietriș. Așa că, a încercat să se strecoare printre mașini.

ALINA: ”Să facă o cărărușă specială pentru pietoni, ca să avem pe unde merge. Altfel, mergi pe stradă, pe unde merg mașinile, ori pe pietriș, unde se lucrează efectiv. – Cum e să mergeți cu copii? – Foarte greu, mai ales când un copil plânge că nu poate să meargă.”

Mersul pe trotuarele în reparație este o provocare și pentru bătrâni.

“Iată, merg printre mașini. Sigur că este periculos. Nu este posibil de mers. Peste tot stau și la oprire.”

Muncitorii de pe șantier au refuzat să comenteze situația și și-au văzut de lucru. Iar responsabilii de la Exdrupo, care se ocupă de lucrările de reparație, nu au reacționat. Aceștia au promis că vor reveni cu un apel mai târziu.

Reporter: Cătălin GORIA
Imagini: Oleg COZLOV

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram