/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Crucea de pe acoperișul unei biserici din Căușeni, la un pas să cadă de pe cupolă. Cum a decurs misiunea de salvare

missing
08 septembrie 2020, ora 21:04

Misiune de salvare, mai puțin obișnuită, în sudul țării. Crucea de pe acoperișul unei biserici din satul Taraclia, raionul Căușeni, a fost la un pas să cadă de pe cupolă. Din cauza vântului puternic, obiectul de cult punea în pericol trecătorii. Pentru a salva crucea, care cântărește peste 35 de kg, a fost nevoie de intervenția salvatorilor și alpiniștilor.

Crucea era amplasată la o înălțime de 29 de metri. Din cauza vântului năprasnic, din ultimele zile, aceasta fost dezmembrată și punea în pericol trecătorii. Pentru a preveni un eventual accident, a fost nevoie de intervenția salvatorilor și alpiniștilor. La operațiunea de salvare a crucii au fost trimise patru echipaje din cadrul Detașamentului regional numărul 1. din municipiul Chișinău.

LILIANA PUȘCAȘU, OFIȚERĂ IGSU: „Pentru a efectua operațiunea în siguranță, pompierii au utilizat mai multe unități de tehnică, echipament specializat, dar și o autoscară. Operațiunea a durat o oră, timp în care crucea, cu greutatea de peste 35 de kg și înălțime de 1,5 m, a fost demontată și coborâtă de pe cupola bisericii”.

După ce va fi reparată, crucea ar putea fi fixată din nou pe cupola bisericii, unde îi este locul. Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 73 situații de risc.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram