image
Sursa foto: jurnal.md

MECC prezintă informații despre cantitățile de dezinfectant pe care le-ar fi primit fiecare instituție de învățământ din RM

Livrarea produselor s-a realizat până la 01.09.2020, fiecare raion a primit 30% din cantitatea totală, restul produselor vor fi distribuite până la sfârșitul lunii septembrie, menționează Ministerul Educației pentru jurnal.md.

După ce pe 21 august site-ul nostru a publicat un material de opinie despre businessul pe seama copiilor, anume despre soluțiile de dezinfectare în sumă de 485.000 de dolari, donate de către partenerii de dezvoltare, MECC și Guvernul, fiind nemulțumiți de cele scrise în editorial, au reacționat, iar după două săptămâni de la solicitarea infomațiilor, răspunsul arată în felul următor.

Repartizarea pentru fiecare raion s-a făcut de catre donator.

Calculele au fost efectuate reieșind din numărul de clase/grupe și elevi/copii din toate instituțiile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal, atât publice, cât și private.

Din informațiile prezentate de donator, per clasa/grupă s-a procurat:

• 20 bucăți săpun solid

• dezinfectant 1L ( 3 butelii cu dispensator, fără pulverizator)

• Plus, la fiecare 5 clase/grupe, butelii dezinfectant de 5 L (3 unități)

• La fiecare 5 clase/grupe - săpun lichid 5 L (3 bucăți)

În total s-au procurat:

- 454,300 bucăți săpun,

-13,629 butelii de săpun lichid de 5 L;

-13,629 butelii de rezervă de dezinfectant de 5 L,

- 68,145 bucăți de dezinfectant de 1L .

Bugetul estimat 485,000 USD (respectiv 8 milioane de lei)”, se arată în răspunsul Ministerului Educației pentru jurnal.md.

La fel MECC menționează că de livrarea produselor în teritoriu se ocupă o compania contractată de donator. Repartizarea în teritoriu, pe instituții, este realizată de către direcțiile de învățământ, reieșind din aceleași raționamente, menționate mai sus.

Livrarea produselor s-a realizat până la 01.09.2020, fiecare raion a primit 30% din cantitatea totală ce i-a revenit, restul cantităților de produse vor fi repartizate în toate instituțiile de învățământ din RM până la sfârșitul lunii septembrie. Ministerul Educației a promis site-ului nostru că ne va oferi informații despre cantitatea de soluții de dezinfectanți care va ajunge în fiecare școală și grădiniță.

Totuși pe rețelele de socializare unii părinți scriu că sunt nevoiți să achite diferite sume pentru procurarea produselor de igienă, chiar dacă MECC, ministrul Educației a menționat că părinții nu trebuie să dea bani pentru aceste soluții.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: