image
Sursa foto: jurnal.md

Un șofer riscă să fie amendat după ce s-a prezentat la frontieră cu un certificat de înmatriculare auto falsificat

Poliția de frontieră a reținut un autoturism de model Skoda Superb, proprietarul căruia le-a prezentat un certificat de înmatriculare auto falsificat. Neregulile au fost depistate la punctul de trecere a frontierei Leușeni.

Incidentul s-a produs astăzi, 7 septembrie. Proprietarul autoturismului are dublă cetățenie, pe cea a RM și cetățenie română.

Acesta conducea un automobil de model Skodă Superb, fabricat în anul 2018 și înmatriculat în Franța. În timpul controlului, polițiștii de frontieră au observat însemne de falsificare în certificatul de înmatriculare al automobilului. După verificarea minuțioasă a actului cu ajutorul tehnicii speciale s-a constatat că certificatul nu corespunde caracteristicilor unui act autentic.

Proprietarul mașinii a declarat că a procurat autoturismul prin intermediul unui site de vânzări a mijloacelor de transport din UE. A achitat pentru acesta suma de 8000 de euro. Tânărul a mai spus că nu a verificat pachetul de documente, transmis odată cu mașina.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false, art.361 (al.1) al CP al RM.

Șoferul de 33 de ani a fost eliberat, iar mijlocul de transport a fost reținut până la elucidarea acestui caz.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: