Trimite e-mail | Printeaza
Social
07.09.2020

Desfășurarea evenimentelor și acțiunilor culturale în aer liber - permisă

La propunerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a permis desfășurarea în aer liber a acțiunilor culturale, organizate de către instituțiile teatral-concertistice și de cinema, cu respectarea măsurilor de sănătate publică și a Instrucțiunii privind măsurile de prevenire și control a infecției COVID – 19. Hotărârea a fost luată în cadrul ședinței de astăzi, 7 septembrie.

Totodată, a fost aprobată și Instrucțiunea privind măsurile de prevenire şi control a infecției COVID-19, aplicate la organizarea evenimentelor/acțiunilor culturale în aer liber, de către instituțiile teatral-concertistice şi de cinema.

Prin urmare, a fost stabilit un set măsuri de precauţie obligatorii, precum: purtarea măștilor, limitarea accesului, măsurarea temperaturii, evitarea cozilor, menținerea distanței fizice între spectatori, dar și între artiști și public ș.a.

Instrucțiunea mai prevede delimitarea clară a spațiului în care se va desfășura evenimentul; evitarea scenelor teatrale care presupun contact fizic apropiat (la o distanță mai mică de 1 metru) mai mult de 15 minute, dar și evitarea organizării comercializării și consumului de produse alimentare şi băuturi alcoolice.

Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, acreditarea evenimentelor/acțiunilor culturale în aer liber se va efectua în baza unui demers înaintat la minister cu minimum 3 zile înainte de desfășurarea acestora. La fel, organizatorii vor informa în mod obligatoriu organele de respectare a ordinii publice despre data, ora şi locul desfășurării evenimentului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus