(video) Deputații se vor întruni în ședință, în această săptămână. Guvernul speră să fie adoptate rectificările la buget

Premierul Ion Chicu a anunțat că urmează o „săptămână importantă”, întrucât Parlamentul își reia activitatea, iar Guvernul așteaptă adoptarea mai multor proiecte avizate de Guvern, ce prevăd rectificări la buget. declarațiile au fost făcute după ședința tradițională de luni dimineața dintre șeful statului, prim-ministru și președinta Parlamentului.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit lui Ion Chicu, proiectele se referă la amendamentele legate de noul program cu Fondul Monetar Internațional: rectificarea bugetului de stat, realocări și redistribuiri, suplimentarea bugetului pentru educație cu circa 140 milioane lei, dintre care 105 mln sunt destinați salarizării profesorilor pentru ore suplimentare de muncă, iar 31 mln - pentru dotarea școlilor cu echipament de protecție. Un alt proiect se referă la majorarea indemnizației pentru pensionari de la 700 la 900 de lei, ce vizează pensionarii ce au mai puțin de 3 mii de lei pensia.

„Am văzut speculațiile în presă, anul acesta indexarea pensiei va fi de peste 6% cumulativ cea din aprilie și octombrie. Dacă vom reuși cu Creditul rusesc să fie obținut, Guvernul va veni cu alte realocări”, a declarat prim-ministrul Ion Chicu.

Alte proiecte prevăd majorarea subvențiilor pentru agricultori, precum și moratoriu pe controale fiscale.

„Toate aceste proiecte au fost coordonate cu FMI și sperăm să fie votate de Parlament”, a menționat Ion Chicu.

Agricultorii, care până la 1 iulie 2020 au înregistrat pierderi de 60 la sută din roadă sunt îndemnați să depună dosarele la AIPA pentru a beneficia de subvenții.

„Ne îngrijorează lipsa de precipitații. Este clar că roada va fi și mai afectată. Guvernul elaborează un program pentru anul viitor, pentru a asigura securitatea alimentară a țării.


Pub