(video) Ședința Primăriei. Ceban: „Trebuie să le dăm peste labe directorilor care strâng bani de la părinți”

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a convocat, pentru această oră, ședința operativă a serviciilor municipale. Pe ordinea de zi se regăsește situația epidemiologică din municipiu, revenirea copiilor în școli și grădinițe, situația de la Stația de epurare, dar și alte subiecte.

Foto: UNIMEDIA

(update 10.00) Directorii și managerii instituțiilor de învățământ din Chișinău care colectează bani de la părinți, pentru lucruri ce ar trebui asigurate de Primărie sau de instituțiile propriu-zise ar putea ajunge în vizorul organelor de drept. Primarul general, Ion Ceban, a solicitat locuitorilor capitalei să denunțe astel de cazuri, sub protecția anonimatului, iar resposabililor din cadrul municipalității să monitorizeze strict situația.

(update 09.40) Tatiana Bucearschi: Peste 16.600 de cazuri de infectare cu Covid-19 în mun. Chișinău, peste 587 de cadre medicale infectate în instituțiile municipale. Documentăm o creștere a cazurilor asimptomatice și a cazurilor la copii. La moment, sunt 5469 de focare de infectare, 269 noi depistate. Au fost vindecate 11547 persoane și avem și 350 de cazuri de deces. Capacitatea totală de spitalizare este de 927 de paturi, suntem în continuă căutare a spațiilor și paturilor suplimentare de spitalizare, ținând cont de faptul că vine perioada rece a anului. La ziua de ieri, 706 persoane cu Covid erau internate în spitalele municipale. 208 pacienți sunt în stare gravă, 6 intubați, toate paturile de terapie intensivă sunt ocupate. În ultimele zile crește numărul copiilor internați cu pneumonii, a fost modificat protocolul managementului Covid, astfel, doar copiii cu vârsta până la 7 ani obligatoriu sunt internați în spitale, ceilalți sunt tratați la domiciliu, sub monitorizarea strictă a medicului de familie.

(update 09.30) Ion Ceban: Ceea ce au văzut oamenii că au reapărut unele gherete în parcuri, este vorba despre comerțul ambulant sezonier. Până pe 31 octombrie ei ar trebui să se mențină în perimetrul spațiilor aprobate, au fost reamplasate 94 de unități de comerț.

(update 09.20) Ion Ceban: Pe 14 avem ziua orașului, este situația pandemică, avem câteva idei mai micuțe ca evenimente, dar să nu lăsăm fără atenție Hramul orașului.

Urmăriți live, pe UNIMEDIA:

Ședința săptămânală a serviciilor primăriei Chișinău din 7 septembrie 2020

Ședința săptămânală a serviciilor primăriei Chișinău din 7 septembrie 2020

Publicată de Primăria Municipiului Chișinău pe Duminică, 6 septembrie 2020

Ordinea de zi a şedinţei din 07 septembrie 2020:

1. Raport cu privire la măsurile întreprinse în vederea prevenirii infecției COVID-19 în rândul populației municipiului.

Raportor: Tatiana Bucearschi, șef al Direcției generale asistență socială și sănătate

2. Raport cu privire la începerea anului de studii 2020-2021 și revenirea copiilor în școli și grădinițe.

Raportor: Angela Cutasevici, viceprimar;

3. Raport privind situația de la Stația de epurare a apelor reziduale și acțiunile întreprinse în vederea eliminării mirosului neplăcut.

Raportor: Anatolie Lichii, director interimar al S.A. „Apă - Canal Chișinău"

4. Raportul viceprimarilor de ramură pe domeniile pe care le gestionează.

Raportori:

Inga Ionesii, viceprimar; Ilie Ceban, viceprimar; Victor Chironda, viceprimar

5. Raport cu privire la desfășurarea lucrărilor de curățare a albiei râului Bâc.

Raportor: Tudor Gîrbu, consilier al primarului general

6. Raport cu privire la combaterea ambroziei, curățarea copacilor, precum și lucrările de amenajare a orașului.

Raportori: Serghei Carp, șef al Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi";


Pub