(video) Tenis: Novak Djokovic, descalificat de la US Open după ce a lovit în mod involuntar cu mingea o arbitră de linie. Ce amendă uriașă a primit

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, a fost descalificat de la US Open după ce a lovit în mod involuntar cu mingea o arbitră de linie, în finalul primului set al meciului cu spaniolul Pablo Carreno Busta, din optimile de finală ale turneului american de Mare Şlem, duminică, la Flushing Meadows.

Foto: www.digisport.ro

Condus cu 6-5 în tiebreak-ul primului set, Djokovic şi-a manifestat frustrarea lovind cu racheta o minge pe care a scos-o din buzunar, expediind-o către linia de fund a terenului, fără să se uite în direcţia respectivă. Mingea a lovit în gât o arbitră de linie, care a ţipat de durere şi s-a prăbuşit pe teren.

Sârbul s-a îndreptat imediat către arbitră pentru a vedea care este starea acesteia, fiind ulterior exclus din competiţie de către organizatorii turneului, după ce a discutat câteva minute pe teren cu arbitrul principal.

Novak Djokovic, care spera să câştige la US Open al 18-lea titlu de Grand Slam din cariera sa, va pierde toate punctele ATP câştigate la actuala ediţie a US Open, precum şi banii pe care îi avea asiguraţi pentru calificarea în optimi, urmând să achite şi o amendă a cărei valoare urmează să fie stabilită ulterior, a anunţat Federaţia americană de tenis (USTA).

Jucătorul sârb a părăsit arena newyorkeză fără să mai susţină obişnuita conferinţă de presă de la finalul meciului, iar apoi şi-a cerut scuze pentru gestul său, într-o postare pe contul său de Instagram.

„Vreau să prezint scuzele mele organizatorilor de la US Open şi tuturor celor afectaţi de comportamentul meu. Sunt dezolat”, a scris Djokovic, considerat marele favorit la câştigarea trofeului.

„Sunt cu adevărat foarte trist după această poveste. Am dorit să aflu informaţii despre judecătoarea de linie iar responsabilii turneului mi-au spus că, slavă Domnului, ea se simte bine. Sunt extrem de dezamăgit că i-am produs atât de mult stres. A fost total neintenţionat şi absolut greşit", a adăugat sârbul.

Reacţia USTA (United States Tennis Association) după descalificarea lui Novak Djokovic nu a întârziat să apară. Forul care guvernează tenisul în Statele Unite a emis un comunicat, care a fost preluat şi postat de organizatorii de la US Open, citează Digi Sport.

„În concordanţă cu regulamentul turneului de Grand Slam, după acţiunea intenţionată de a trimite o minge periculos sau într-un mod nesăbuit în timp ce eşti pe teren sau de a trimite o minge într-un mod neglijent fără să ţii cont de consecinţe, arbitrul de la US Open l-a descalificat pe Novak Djokovic de la ediţia 2020 a turneului.

Pentru că a fost descalificat, Djokovic va pierde toate punctele câştigate la US Open şi va fi amendat cu suma pe care a câştigat-o la acest turneu, pe lângă alte sancţiuni pe care le-ar putea primi pentru acest incident", se arată în comunicat.

Campion în ediţia trecută de la US Open, Novak Djokovic adunase pentru calificarea în optimi, la actuala ediţie, 180 de puncte şi 250.000 de dolari.

De asemenea, campionul sârb a mai fost sancţionat cu 20.000 de dolari, pentru că nu a mers la conferinţa de presă de după meci.

Ca şi deţinător al trofeului, Novak Djokovic avea de apărat 2000 de puncte la această ediţie a US Open. Astfel, în clasamentul ATP de la finalul turneului, sârbul va avea cu 2000 de puncte mai puţin.


Pub