Șoferița, care a provocat un teribil accident la Edineț, rămâne condamnată la 7 ani de închisoare. Curtea de Apel Bălți a respins recursul avocatului

Curtea de Apel Bălți a respins recursul avocatului femeiii care a provocat un teribil accident în raionul Edineț, în urma căruia trei persoane au decedat. Astfel, șoferița rămâne condamnată la 7 ani de închisoare, iar permisul de conducere i-a fost anulat, în conformitate cu decizia primei instanțe.

Foto: IGSU

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, avocatul șoferiței a cerut casarea deciziei primei instanțe. Aceasta a condamnat femeia la 7 ani de închisoare cu executare, iar permisul de conducere i-a fost anulat. De asemenea, șoferița a fost obligată să achite succesorilor părților vătămate prejudicii morale și materiale în sumă totală de 474 mii lei, iar încă 17 mii de lei urmând să achite în contul statului pentru cheltuieli de judecată.

Avocatul inculpatei a cerut pronunțarea unei noi hotărâri, cu o pedeapsă nonprivativă de libertate.

Colegiul penal al Curţii de Apel Bălți a respins însă apelul avocatului, menținând sentința contestată, fără modificări.

Tragedia s-a produs în seara zilei de 25 septembrie 2019, după o petrecere, când inculpata, în vârstă de 26 de ani, a urcat, potrivit procurorilor, în stare de ebrietate narcotică la volanul unui BMW, având în calitate de pasageri 4 bărbați. Deplasându-se pe traseul G3 din direcția satului Volodeni spre Edineț, aceasta a intrat pe banda de contrasens, tamponând un autoturism de model Volkswagen Golf care circula regulamentar.

În rezultatul impactului, conducătorul mașinii VW a decedat pe loc, iar doi pasageri din BMW s-au stins la spital.

Raportul de constatare a indicat prezența în organismul șoferiței a compușilor chimici activi ai canabisului.

Decizia este executorie, dar cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiție.


Pub