Covid-19 în mun. Chișinău: Crește numărul copiilor infectați. Care sunt cele mai afectate suburbii

Situația epidemiologică în mun. Chișinău rămâne a fi alarmantă, iar numărul celor infectați cu noul tip de coronavirus a trecut de 16.000, potrivit responsabililor din cadrul Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei capitalei. Totodată, este în creștere cifra copiilor diagnosticați cu Covid-19, iar recent, a fost modificat protocolul conform căruia se decide internarea sau nu a minorilor testați pozitiv.

Foto: UNIMEDIA

Până astăzi, în mun. Chișinău au fost înregistrate peste 16.600 de cazuri de infectare cu Covid-19, dintre care aproape 600 sunt cadre medicale ce activează în instituțiile medicale.

Totodată, în total, în municipiu sunt 5.469 de focare de infectare, dintre care 269 noi depistate.

„Documentăm o creștere a cazurilor asimptomatice și a cazurilor la copii. Circa 4700 de persoane sunt în concedii medicale, fiind diagosticați, suspecți sau contacți în caratină.Assitența medicală primară are în supraveghere peste 11300 de persoane”, a menționat Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor municipale.

Capacitatea totală de spitalizare pentru pacienții cu Covid-19 în spitalele municipale la moment este de 927 de paturi. Potrivit ultimelor date, 706 persoane diagnosticate cu noul tip de coronavirus erau internate în spitalele municipale. 208 pacienți sunt în stare gravă, dintre care 6 - intubați. La moment, toate paturile din secțiile de terapie intensivă sunt ocupate.

Cele mai afectate suburbii sunt Durlești,Trușeni, Stăuceni, Codru, Cricova, Bubuieci, Grătiești, Sîngera, Băcioi, a precizat Tatiana Bucearschi.

Potrivit sursei citate, în ultimele zile se atestă o creștere a numărul copiilor internați cu pneumonii. Totodată, fost modificat protocolul managementului Covid, astfel, doar copiii cu vârsta de până la 7 ani obligatoriu sunt internați în spitale, ceilalți sunt tratați la domiciliu, sub monitorizarea strictă a medicului de familie.

De la începutul pandemiei, în municipiul Chișinău au fost tratate de noul coronavirus 11547, iar alte 350 au decedat.


Pub