(video) Atac tâlhăresc într-un magazin din capitală. Suspectul amenință vânzătoarea cu un cuțit, pentru a sustrage banii

Un bărbat în vârstă de 51 de ani, locuitor a capitalei, a fost reținut în flagrant de către polițiștii Batalionului de patrulare și reacționare operativă din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unui atac tâlhăresc. Acesta a amenițat cu cuțitul vânzătoarea dintr-un magazin și pe cumpărători, încercând să sustragă banii din aparatul de casă.

Un bărbat în vârstă de 51 de ani locuitor a capitalei, a fost reținut în flagrant de către polițiștii Batalionului de patrulare și reacționare operativă din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unui atac tâlhăresc. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău.

Cazul a avut loc pe data de 2 septembrie, pe strada Ceucari din capitală. Suspectul a început a amenința trecătorii și șoferii, după care a intrat într-un magazin alimentar și amenințând angajata magazinului, dar și cumpărătorii, a încercat să sustragă banii din aparatul de casă. Având un cuțit în mână, bărbatul a amenințat cu moartea tânăra vânzătoare, în vârstă de 25 ani, în cazul în care reuză să-i deschidă aparatul de casă și să-i transmită banii. Aceasta, profitând la un moment dat de neatenția suspectului, a fugit și a solicitat intervenția Poliției.

La fața locului s-a deplasat un echipaj al BPRO și grupul operativ al IP Rîșcani. Bărbatul a fost reținut la fața locului și escortat la Inspectoratul de poliție, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Oamenii legii au acumulat probe ce demonstrează vinovăția suspectului. Totodată au fost preluate imaginile video de pe camerele de supraveghere, în care este surprins momentul infracțiunii.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală prevăzută de art. 188 CP, „tâlhărie”. Conform legislației în vigoare, pedeapsa prevede privațiune de libertate pe un termen de la 8 la 10 ani.

Prin încheierea instanței de judecată, a fost dispusă internarea forțată în instituție medicală psihiatrică a suspectului, pentru a fi supus expertizei psihiatrice.


Pub