Circa 8.000 de elevi din familiile social-vulnerabile din capitală vor primi câte 700 de lei - ajutor material unic

Circa 8.000 de copii din capitală, care provin din familii social-vulnerabile, vor beneficia de un ajutor material unic în valoare de 700 de lei, în contextul începerii noului an de studii, anunță Primăria Chișinău.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, în cadrul primei etape, 6.777 de elevi au primit deja ajutorul unic oferit de municipalitate, în valoare de 700 de lei. Totodată, în baza listelor care urmează a fi realizate, după data de 15 octombrie, de ajutor material vor beneficia 1.223 de elevi noi veniți din clasele I-a - a V-a.

8000 de ajutoare financiare unice pentru copii de vârstă școlară

„În prima tranșă au fost dosarele propuse de managerii instituțiilor, 6.777 de copii din clasele a II-a - a IX-a au beneficiat de acest ajutor. Pentru tranșa a 2-a sunt planificați, conform statisticilor preliminare, 1.223 de beneficiari, din clasele I-a - a V-a. Este vorba despre acele colectivități noi, care vin în fiecare instituție. Resoectiv, managerii școlari vor efectua evaluarea dosarelor și a necesităților copiilor ”, a menționat viceprimărița Angela Cutasevici, în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor municipale.

Listele candidaților beeficiari au fost prezentate încă în luna iunie asistenței sociale teritoriale, iar din iulie, toți beneficiarii au fost informați că se pot apropia la oficiile poștale, pentru a primi ajutorul material unic”, a mai precizat Angela Cutasevici.

Sursele financiare au fost alocate din bugetul municipal, prin decizia Consiliului Municipal Chișinău, în scopul organizării eficiente a procesului de acordare a ajutoarelor materiale unice pentru pregătirea copiilor către anul noul an școlar.


Pub