Alexei Navalnîi a fost scos din comă indusă și este receptiv la solicitările medicilor

Alexei Navalnîi a fost scos din comă indusă și este receptiv la solicitările medicilor și a celor din jur, anunță reprezentanții spitalului din Berlin unde opozantul rus este internat, potrivit Meduza.

Foto: adevarul.ro

Reprezentanții Spitalului Charite din Berlin au declarat luni că starea lui Navalnîi s-a îmbunătățit, permițând medicilor să îl scoată pe acesta din coma indusă medical și să-i reducă treptat ventilația mecanică. Aceștia au menționat că Navalnîi este receptiv, dar „consecințele pe termen lung ale otrăvirii grave nu pot fi încă excluse”.

Navalnîi a fost în comă indusă în spitalul din Berlin de când a fost transportat în Germania pentru tratament.

Alexei Navalnîi este tratat în prezent într-un spital din Berlin, după ce luna trecută și-a pierdut cunoștința în timp ce era la bordul unui avion ce decolase din orașul siberian Tomsk. Înainte de îmbarcare, opozantul rus băuse un ceai la o cafenea din aeroport.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Steffen Siebert, afirmă că este „uluit” de faptul că Alexei Navalnîi a fost, în Rusia, victima unui atac cu neurotoxină. „Guvernul federal condamnă acest atac în cei mai fermi termeni posibili”, a spus Siebert. „Sperăm într-o însănătoșire completă a lui Alexei Navalnîi”, adaugă oficialul german, citează Digi24.

Autoritățile germane au declarat săptămâna trecută că testele au arătat „dovezi” că Navalnîi a fost otrăvit cu un agent chimic din grupul noviciok. Otrava a fost folosită și în cazul fostului spion rus Sergei Skripa în 2018.


Pub