Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Alegeri prezidențiale/ Costaș, Oboroc și…

Alegeri prezidențiale Costaș, Oboroc și Ivanov au cerut astăzi să le fie înregistrate grupurile de inițiativă

Pe parcursul zilei de astăzi, 7 septembrie, alți trei pretendenți la funcția de Președinte al Republicii Moldova au depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) documentele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în vederea susținerii candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Astfel, aceștia sunt:

  • Violeta Ivanov, desemnată de Partidul „Șor;
  • Ion Costaș, candidat independent;
  • Constantin Oboroc, candidat independent.

CEC urmează în termen de 3 zile de la recepționarea actelor depuse să verifice corectitudinea acestora și să decidă asupra înregistrării sau refuzului de a înregistra grupurile de inițiativă.

Perioada de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova se va încheia la 11 septembrie.

Joi, 3 septembrie, au fost înregistrate grupurile de inițiativă propuse de șapte candidați desemnați pentru a participa la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie –  Tudor Deliu (PLDM), Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA), Maia Sandu (PAS), Octavian Țîcu (PUN), Andrian Candu („Pro Moldova”) și Dorin Chirtoacă (Blocul electoral UNIREA), iar cele ale lui Ion Costaș și Aleksandr Kalinin au fost respinse, ultimii depunând repetat actele.

Andrei Năstase și Renato Usatîi au depus deja listele de subscripție completate.