Principală  —  IMPORTANTE   —   O nouă ședință în dosarul…

O nouă ședință în dosarul Șor de la Curtea de Apel Cahul: Un martor din partea acuzării a fost audiat

În cadrul unei noi ședințe de judecată în dosarul lui Ilan Șor, învinuit de escrocherie şi spălare de bani, ce a avut loc luni, 7 septembrie, la Curtea de Apel Cahul, a fost audiat un martor din partea acuzării.

Unul dintre avocații lui Ilan Șor, Aureliu Colenco, a precizat pentru Ziarul de Gardă că în cadrul ședinței de astăzi a fost audiat doar un martor din partea procurorilor. Apărătorul ne-a comunicat că nu poate divulga numele acestuia.

„Ședința de astăzi a avut loc. În cadrul acesteia a fost interogat un martor din partea acuzării. Nu pot să vă spun numele lui, deoarece încă se examinează, dar nu a depus nicio mărturie substanțială. Următoarea ședință va avea loc pe data de 14 septembrie, deoarece cea de azi a fost constramandată din cauză epuizării zilei de lucru. Ședința s-a desfășurat de la ora 10:30 și până seara. Alte hotărâri nu au fost luate”, ne-a comunicat avocatul.

La sfârșitul lunii iulie curent, Curtea de Apel Cahul, printr-un comunicat de presă, a informat că pe data de 24 iulie fiind convocată ședința de judecată pe cauza penală privind învinuirea inculpatului Ilan Șor de comiterea infracțiunilor prevăzute de art.190 alin.(5) şi art.243 alin,(3) lit. b) Cod penal, nu a fost posibilă continuarea judecării cauzei pe motivul neprezentării în ședința de judecată a procurorilor – doi procurori și-au declarat imposibilitatea de a participa pe motivul aflării în concediu anual și respectiv în concediu medical, iar al treilea – pe motivul antrenării în acțiuni de urmărire penală și la judecarea altor cauze, și a celor patru apărători inculpatului Ilan Șor, trei apărători au invocat prescripția medicului pentru a fi plasați în autoizolare, ca urmare contactării neprotejate cu persoane infectate cu COVID-19, și un apărător a invocat plasarea sa în carantină.

Următoarele ședințe au fost stabilite cu luarea în considerație a perioadei autoizolării (carantinării) și aflării în concediu anual de odihnă a apărătorilor inculpatului Ilan Șor pentru următoarele date: 02 septembrie 2020 ora 10.30, 07 septembrie 2020 ora 10.30, 14 septembrie 2020 ora 10.30, 21 septembrie 2020 ora 10.00, 25 septembrie 2020 ora 10.00.

Reţinut în mai 2015, Ilan Şor a fost condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani, dar instanţa a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă.

Ilan Șor, în privința căruia este aplicată interdicția de a părăsi țara, a apărut în spațiul public pentru ultima oară la 12 iunie, în cadrul unei conferințe de presă. Se întâmpla cu două zile înainte ca PDM să cedeze puterea și să treacă în opoziție.

La 30 iulie, Ministerul Afacerilor Interne a declarat că Ilan Șor a părăsit ilegal țara și că a fost anunțat în căutare națională și internațională. Ulterior, la 15 august 2019, la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, deputații l-au lipsit pe Ilan Șor de imunitate parlamentară.