15:22:49 28.03.2024
Stiri

Dodon, ACUZAT că ar încerca să FRAUDEZE alegerile prezidențiale. Maia Sandu: „Să nu încerci să FURI votul cetățenilor... Vom prezenta DOVEZI. Intenționează să cheltuiască 2 000 000 de euro pentru votul din Transnistria”

Actualitate 07.09.2020 13:39 Vizualizări1969 Autor: Ziarul National
Dodon, ACUZAT că ar încerca să FRAUDEZE alegerile prezidențiale. Maia Sandu: „Să nu încerci să FURI votul cetățenilor... Vom prezenta DOVEZI. Intenționează să cheltuiască 2 000 000 de euro pentru votul din Transnistria”


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, susține că președintele Igor Dodon ar încerca să fraudeze alegerile prezidențiale, deoarece ar ști că, în condiții normale, nu ar avea nicio șansă să obțină cel de-al doilea mandat. În acest sens, actuala guvernare ar fi recurs la falsificări de documente pentru ca în Est să fie deschise mai multe secții de votare decât în Occident. De asemenea, șeful statului ar fi pus de o parte 2 000 000 de euro pentru cumpărarea voturilor alegătorilor din Transnistria.

„Igor Dodon, să nu încerci să furi votul cetățenilor, deoarece noi îl vom apăra. Dodon nu și-a îndeplinit nicio promisiune electorală, iar haosul existent e doar din cauza lui. Astfel, singura lui cale de a rămâne în funcție e frauda. El trebuie să accepte că vremea lui a trecut și să nu încerce să facă mizerie”, a declarat astăzi Maia Sandu, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit liderei PAS, Igor Dodon ar încerca să împiedice votul cetățenilor din diaspora și să cumpere cu bani grei votul alegătorilor din stânga Nistrului.

„Igor Dodon încearcă să împiedice votul cetățenilor din diaspora, prin obstrucționarea deschiderii secțiilor de votare. Recurge la falsificarea actelor și semnăturilor pentru a deschide mai multe secții de votare în Est (Rusia). Avem și dovezi în acest sens, pe care colegii noștri le vor prezenta. De asemenea, încearcă să plătească alegătorii din Transnistria. Intenționează să cheltuiască 2 000 000 de euro pentru votul din Transnistria. Deci, el încearcă să pună în aplicare shemele pe care le-a preluat de la Plahotniuc”, a precizat politiciana.

CITIȚI și IMPORTANT pentru cetățenii R. Moldova aflați peste hotare: Zile NUMĂRATE au rămas pentru înregistrarea prealabilă ca să determinați autoritățile de la Chișinău să vă creeze condiții de vot la alegerile prezidențiale

În acest context, Maia Sandu a solicitat Comisiei Electorale Centrale, dar și Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene ca cetățenilor să li se asigure exercitarea dreptului la vot. Totodată, fostul premier îi cere autorității electorale centrale să nu permită transportarea organizată a cetățenilor din stânga Nistrului la secțiile de vot, deoarece asta înseamnă coruperea alegătorilor.

„Avem dovezi că, la alegerile precedente, votul cetățenilor din stânga Nistrului a costat 20-30 de euro. Dacă o să fie cumpărate voturile, atunci o să fie mai multă dezbinare între cetățenii din stânga și dreapta Nistrului. Mulți cetățeni sunt deranjați că soarta lor este decisă de cei din stânga Nistrului, care votează pentru bani”, a punctat Maia Sandu.

Sursa citată a mai spus că cei care și-au amintit de nevoile oamenilor în preajma alegerilor, iar acum oferă oamenilor pungi cu diferite alimente, să renunțe la acest obicei: „Dacă vă pasă de oameni, atunci oferiți aceste pachete reprezentanților administrației publice locale și asistenței sociale. Ei știu oamenii care au nevoie de ajutor. Nu folosiți banul statului pentru promovarea candidatului dvs., un incompetent și mincinos”.

Maia Sandu a avut și un mesaj pentru candidații care nu-l mai vor pe Dodon la putere. „Cei care înțeleg că Igor Dodon este unicul oponent și dușmanul oamenilor, să nu-i permitem să fraudeze alegerile. Trebuie să fim uniți. Doar uniți, alături de cetățeni, vom învinge”, a conchis Maia Sandu.

Igor Dodon nu a comentat, deocamdată, acuzațiile aduse de Maia Sandu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md