16:23:48 28.03.2024
Stiri

Edineț: A urcat DROGATĂ la volan și a UCIS trei oameni

Actualitate 07.09.2020 16:44 Vizualizări1888 Autor: Ziarul National
Edineț: A urcat DROGATĂ la volan și a UCIS trei oameni


A chefuit la o petrecere în cadrul căreia s-a drogat, ulterior și-a luat patru amici la bordul „BMW”-ului și s-a pornit la drum. La acurt timp, a intrat pe contrasens și a ucis trei oameni, inclusiv șoferul mașinii care circula regulamentar.

Accidentul a avut loc acum un an, pe 25 septembrie 2019, iar procurorii anunță că femeia de 26 de ani de la volanul „BMW”-ului, originară din raionul Edineț, a fost condamnată la șapte ani de închisoare cu executare, magistrații de la Curtea de Apel Bălți anulându-i și permisul de conducere.

Potrivit procurorilor, deplasându-se pe traseul din direcția satului Volodeni spre Edineț, tânăra a intrat pe contrasens, tamponând un autoturism de model „Volkswagen Golf” care circula regulamentar. În rezultatul impactului, conducătorul mașinii „Volkswagen Golf” a decedat pe loc, iar doi pasageri din „BMW” s-au stins la spital.

Raportul de constatare a indicat prezența în organismul șoferiței a compușilor chimici activi ai canabisului.

Acum două luni, Judecătoria raionului Edineț a condamnat-o pe inculpată la 7 ani închisoare cu executare și i-a anulat permisul de conducere. De asemenea, aceasta a fost obligată să achite succesorilor părților vătămate prejudicii morale și materiale în sumă totală de 474 de mii de lei, iar încă 17 mii de lei urmând să achite în contul statului pentru cheltuieli de judecată.

Avocatul inculpatei a contestat verdictul, solicitând casarea sentinței primei instanțe şi pronunțarea unei hotărâri, prin care clienta sa să fie condamnată la o pedeapsă neprivativă de libertate, însă Colegiul penal al Curţii de Apel Bălți a respins apelul avocatului, menținând sentința contestată, fără modificări.

Decizia este executorie, dar cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiție.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md