13:16:08 19.04.2024
Stiri

Au strâns 50 de milioane de lei de la zeci de persoane, le-au promis apartamente noi, dar au cheltuit banii pentru nevoi personale: Opt responsabili ai unei companii de construcții din Chișinău, REȚINUȚI

Actualitate 07.09.2020 17:06 Vizualizări1199 Autor: Ziarul National
Au strâns 50 de milioane de lei de la zeci de persoane, le-au promis apartamente noi, dar au cheltuit banii pentru nevoi personale: Opt responsabili ai unei companii de construcții din Chișinău, REȚINUȚI


Opt angajați ai unei companii de construcții din Chișinău, inclusiv factori de decizie ai acesteia, au fost reținuți astăzi de către procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și ofițerii de urmărire penală ai Direcției generale urmărire penală a Inspectoratului General de Poliție.

Persoanele reținute sunt bănuite de escrocherie, abuz de serviciu și fals în acte, după ce compania de construcții la care lucrează a luat circa 50 de milioane de lei de la 70 de persoane pentru a le construi apartamente într-un bloc nou din Chișinău.

Contrar angajamentelor, banii au fost folosiți contrar destinației, o parte fiind însușită de către factorii de decizie dar și de către alți angajați ai agentului economic. Drept rezultat, compania de construcții a intrat în incapacitatea de a-și executa obligațiunile față de investitori.

Dacă vor fi găsiți vinovați, inșii care au lăsat păgubașii și fără bani, și fără apartamente riscă ani grei de pușcărie, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate.

Menționăm că Ion Mămăligă, șeful SPIA de la MAI, a declarat pentru deschide.md că e vorba de compania „Glorinal”, iar printre reținuți ar fi și șeful acesteia, Vasile Chirică.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md