Opt foști angajați ai unei companii de construcții din Moldova, reținuți pentru prejudicierea mai multor investitori cu circa 50 de milioane de lei

media_156075699118428100

Oamenii legii au efectuat percheziții simultane la mai multe adrese și au reținut pentru 72 de ore opt persoane care ar fi prejudiciat mai mulți investitori cu circa 50 de milioane de lei. Acțiunile de urmărire penală au fost efectuate de procurorii PCCOCS, ofițerii de urmărire penală ai Direcției generale urmărire penală a Inspectoratului General de Poliție, cu sprijinul operativ al ofițerilor Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI.

Din materialele dosarului penal rezultă că mijloacele financiare, în sumă de aproximativ 50 de milioane de lei, investite de cele 70 de persoane pentru procurarea apartamentelor în municipiul Chișinău, au fost folosite contrar destinației, inclusiv fiind însușite de către factorii de decizie, dar și de către alți angajați ai agentului economic, iar ca rezultat compania de construcții a intrat în incapacitatea de a-și executa obligațiunile față de investitori.

„Pentru a acumula probatoriu pe acest caz, a apărut necesitatea de a efectua percheziții la domiciliile și locațiile unde și-au desfășurat activitatea persoanele care au comis ilegalități cu ridicarea documentelor și suporturilor electronice. În cadrul efectuării perchezițiilor fiind stabilite temeiuri pentru reținere, procurorii și ofițerii de urmărire penală au decis aplicarea măsurii procesuale de constrângere, iar pe parcursul următoarelor 48 de ore, procurorii urmează să decidă asupra învinuirilor și măsurilor preventive”, scrie într-un comunicat al procuraturii generale.

Urmărirea penală este desfășurată prin prisma mai multor articole din Codul penal, precum: escrocherie, abuz de serviciu, falsul în acte pentru care legea penală prevede diferite forme de pedeapsă, inclusiv închisoare pe perioade mari de timp cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate.

Menționăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile a instanței.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente