fbpx

Aleksei Navalnîi a ieșit din starea de comă. Anunțul medicilor de la Berlin

Opozantul Aleksei Navalnîi a ieșit astăzi, 7 septembrie, din starea de comă indusă medical, a anunțat spitalul berlinez Charite pe pagina Twitter.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aleksei Navalnîi, „a fost deconectat de la aparatul de ventilare mecanică a plămânilor și reacționează la vorbele celor din jur”, transmite Kira Yarmysh, comunicatoarea opozantului rus.

„Consecințele de durată în urma intoxicării severe încă nu pot fi excluse”, mai adaugă spitalului Charité – Universitätsmedizin Berlin.

Aleksei Navalnîi a fost transferat în Germania dintr-un spital din Tomsk, Rusia, după ce s-a îmbolnăvit în timpul unui zbor cu avionul, după ce băuse un ceai. Spitalul din Rusia care l-a tratat inițial pe Navalnîi a comunicat că nu au existat urme de otravă în corpul său, însă apropiații săi au insistat că medicii ruși mint și au cerut insistent transferul său în Germania, care a avut loc pe 22 august.

Ulterior, Guvernul Germaniei a anunțat că politicianul rus Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu o substanță periculoasă, similară cu toxina „Noviciok”, care provoacă paralizie.

Articole asemănătoare

Back to top button