/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Un grup de actori ai Teatrului Național din Bălți cer demisia directorului. Ce îi nemulțumește

07 septembrie 2020, ora 22:00

Artiști emeriți și artiști ai poporului cer demisia directorului Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți. Ei îl acuză pe Vlad Slavian de incompetență și că ar încerca să-i concedieze în mod abuziv. Artiștii susțin că, dacă nu pleacă directorul, vor pleca ei din teatru. De partea cealaltă, conducătorul instituției neagă acuzațiile și susține că salariile artiștilor vor rămâne neschimbate.

Totul a început săptămâna trecută, când șapte angajați au fost anunțați că vor avea contracte noi de muncă. Actorii, regizorii și coreografii consideră că, prin astfel de acțiuni, actualul șef al teatrului îi constrânge să-și dea demisia.

ANATOL RĂCILĂ, ARTIST AL POPORULUI, EX-DIRECTOR AL TEATRULUI: „Eu plec din teatru, dacă nu pleacă el, eu plec și noi plecăm toți, și vor rămâne patr oameni, care am înțeles că cred în ei, și lasă să facă teatrul, nu ajungem la un compromis”

EFROSINIA DOBÎNDĂ-VOLONTIR, ARTISTĂ A POPORULUI: „Zeci și sute de roluri am făcut, am distincții, sunt Artist al Poporului, am ordinul Gloria Muncii, am ajuns acum, ca directorul să-mi spună că dacă nu-mi place să plec.” 

CIPRIAN RĂCILĂ, ARTIST EMERIT: „Prima zi a spus că vă trec la ore, după ce a început zarva, a doua zi a spus că îi trece la 25%, dacă îi dă 25 % și îi mai scoate toate impozitele va câștiga în jur de 1400-1600 lei”.

Angajații teatrului spun că sunt intimidați de administrație și amenințați mereu că vor fi dați afară. Mai mult, unor actorii nu li se oferă roluri în spectacole.

CIPRIAN RĂCILĂ, ARTIST EMERIT: „Este vorba despre spectacolele noastre, care au fost scoase din repertoriu și aveau priză la spectator, au fost scoase din moduri pur personale pentru că este montat de unu sau de altul.”

De partea cealaltă, Vlad Slavian neagă acuzațiile și susține că actualele reorganizări vor aduce un suflu nou în teatru. Mai mult, el a dat asigurări că angajații vor avea aceleași salarii.

VLAD SLAVIAN, DIRECTOR GENERAL, TEATRULUI NAȚIONAL  „VASILE ALECSANDRI”: „Astăzi le-am propus contracte noi pentru termenul determinat din data 07.09.20 -30.06.2021 cu remunerare sută la sută. Nu au avut răbdare să ajungă să vadă contractele în mână, eu așa înțeleg. Când ajung în ziua cuvenită, iau contractul și atunci îmi expun părerea, sunt de acord sau nu sunt deacord”

Vlad Slavian a fost numit în funcția de director la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți în urmă cu trei ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram