image
Sursa foto: CNBC

Google vrea să construiască un oraș pentru angajații săi, cu birouri, locuințe și spații pentru evenimente

Google vrea să construiască un nou campus tehnologic lângă sediul central din California. Campusul se va numi Middlefield Park şi se va construi pe 16 hectare. Noul spaţiu va avea locuinţe, parcuri, restaurante şi teren de sport.

Google are planuri mari după ce şi-a dat seama că munca de la birou este nesigură. Compania vrea să facă un „oraş” pentru angajaţii săi, cu 1850 de blocuri şi promite că 20 la sută din locuinţe vor avea un preţ accesibil.

Google vrea să construiască restaurante, spaţii comerciale, piscină şi teren de sport.

google citygoogle city

Proiectul propus de Google include 12 parcări, iar clădirile nu vor fi mai înalte de 12 etaje, din cauza unui aeroport din apropiere.

În timp ce Google va păstra proprietatea majorității campusului, mare parte a spațiilor deschise vor fi accesibile publicului. Acestea vor include parcuri multiple, un centru de recreere care ar putea fi folosit pentru un teren de fotbal și un centru acvatic.

google citygoogle city

Planul urmează să fie aprobat până la începutul anului 2021, transmite Digi24.

Poiectul vine la un an după ce CEO-ul Google, Sundar Pichai, a anunțat că gigantul va investi un miliard de dolari în eforturile de dezvoltare a cel puțin 15.000 de case noi în zona golfului din San Francisco, care constă în cea mai mare parte din transformarea terenurilor existente ale Google în terenuri pentru spații rezidențiale. Pichai a spus la acea vreme că peste 45.000 de angajați Google locuiesc în zona golfului din San Francisco.

Companiile de tehnologie, inclusiv Facebook și Microsoft, au urmat rapid exemplul, promițând la rândul lor să construiască mai multe locuințe în regiunile lor de dezvoltare, pe fondul crizei de locuințe.

Noutăţile partenerilor

comentarii: