Partidul Șor și-a anunțat candidatul la alegerile prezidențiale. Iată cine va lupta pentru funcția de șef al statului

Liderul Partidului Șor, Ilan Șor, a anunțat astăzi, după Consiliul Politic Național al formațiunii,că deputata Violeta Ivanov, va candida pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. „De ce am acceptat să candidez? Cred că locuitorii Republicii Moldova merită un altfel de șef al statului. Vom reuși să renaștem Moldova, stimați cetățeni”, a declarat Violeta Ivanov.

Foto: captura foto

Consiliul Politic Național al Partidului Politic „ȘOR” a acceptat, la reuniunea sa de duminică, 6 septembrie, decizia Biroului Permanent Central al formațiunii, privind desemnarea deputatei Violeta Ivanov în calitate de candidat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Violeta Ivanov a anunțat că se lansează în cursa pentru mandatul prezidențial pentru a „reda acestei instituții rolul atribuit de Constituție, pentru a elimina abuzurile și corupția din instituția prezidențială și pentru a preveni alunecarea Republicii Moldova spre un stat dictatorial”.

„Mă lansez în această cursă electorală fiind convinsă că a venit timpul să redăm instituției prezidențiale rolul atribuit de Constituție, să nu mai admitem ca aceasta să devină o monedă de schimb în jocurile politice sau, și mai grav, să devină nucleul unui regim dictatorial”, a declarat Violeta Ivanov.

Totodată, ea a anunțat că nu va face promisiuni populiste și irealizabile. „Cred că Moldova poate deveni un stat dezvoltat. Cred că eu și echipa partidului putem contribui decisiv în acest sens. Cred în potențialul nostru, al tuturor. Cred în Moldova!”, a punctat deputata.

Din 2009 și până în prezent, Violeta Ivanov este deputată în Parlamentul țării. Anterior, a deținut funcția de viceministru și ministru al Mediului. Totodată, Violeta Ivanov a reprezentat Republica Moldova în diverse organizații și instituții internaționale, inclusiv în Fondul Global de Mediu.

La 8 mai 2020, Violeta Ivanov a părăsit Partidul Democrat. Ulterior, aceasta s-a alăturat Partidului Șor.

Urmăriți conferința integral:

La 3 septembrie, Comisia Electorală Centrală a aprobat 7 din cele 9 cereri de constituire a grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidatului la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Este vorba despre Tudor Deliu, candidat desemnat de Partidul Liberal Democrat din Moldova, Renato Usatîi, candidat desemnat de Partidul Politic „Partidul Nostru”, Andrei Năstase, candidat desemnat de Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, Maia Sandu, candidat desemnat de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Andrian Candu, candidat desemnat de Partidul Politic „PRO MOLDOVA”, Octavian Țîcu, desemnat de Partidul Politic „Partidul Unității Naționale” și Dorin Chirtoacă, desemnat de Blocul electoral UNIREA.

Cererile de înregistrare a grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova Alexandr Kalinin și Ion Costaș, desemnați de adunarea cetățenilor, au fost respinse, pe motiv că procedura de desemnare a candidatului și constituirea grupului de inițiativă nu au fost realizate cu respectarea cerințelor legale stabilite în acest sens.Conform prevederilor Codului electoral, grupul de inițiativă pentru susținerea candidatului se constituie din cel puțin 25 de persoane și cel mult 100 de persoane cu drept de vot.

Zilele trecute, fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a comentat zvonurile despre posibilele candidaturi la alegerile prezidențiale din această toamnă ale Partidului Democrat și ale Partidului Politic „Șor”, care ar fi deputatele Monica Babuc și Violeta Ivanov, spunând că la aceste alegeri va fi un concurs de frumusețe.


Pub