Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Caz inedit la Șeptilici, Soroca.…

Caz inedit la Șeptilici, Soroca. Trei bărbați au rămas blocați într-o fântână adâncă de 15 metri

Trei bărbați cu vârsta de 36, 37 și 39 de ani au fost salvați de pompieri după ce au rămas blocați într-o fântână din satul Șeptelici, raionul Orhei. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, bărbații erau blocați în nămol la o adâncime de 15 metri.

Pompierii au primit un apel în dimineața zilei de sâmbătă în care se solicita ajutorul pentru salvarea celor 3 persoane.

„Potrivit martorilor un bărbat a hotărât să se aprovizioneze cu apă și s-a coborât în fântâna cu ajutorul sforii, dar a rămas blocat în nămol și risca să se sufoce din cauza lipsei de oxigen. În ajutorul acestuia au venit alți doi bărbați care de asemenea s-au blocat”, se arată în comunicat.

Cel mai probabil, bărbații au rămas blocați pe rând, după ce unul a încercat s-l salveze pe primul blocat, iar cel de-al treile a sărit ulterior în ajutor pentru a-i salva pe cei 2. Într-un final, totți trei au ajuns să fie blocați în fântînă.

„Datorită intervenției operative a angajaților IGSU, sinistrații au fost recuperați prin intermediul echipamentului specializat la suprafața în cel mult 15 minute. Bărbații au fost preluați de un echipaj de medici pentru ulterioare îngrijiri medicale la spitalul raional. Circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite de organele de drept”, se mai arată în comunicat.