Calculatoare moderne pentru singurul gimnaziu românesc din raionul Taraclia

Calculatoare moderne pentru singurul gimnaziu românesc din raionul Taraclia

Elevii și profesorii din singura instituție românească de învățământ preuniversitar din raionul Taraclia – Gimnaziul-grădiniță „Dimitrie Cantemir” din satul Aluatu – beneficiază, de la 1 septembrie, de calculatoare și tehnică de calcul moderne.

Ceremonia de oferire a echipamentelor, transmite provincial. md, a avut loc, la începutul anului actual de studii, în scuarul din fața instituției de învățământ din această localitate.
Lotul cuprinde 8 calculatoare, 9 monitoare, 10 tastaturi, 10 mouse-uri, 5 blocuri de alimentare rezervă, precum și o imprimantă multifuncțională.
Donația a fost posibilă grație unei colaborări fructuoase cu Asociația Samburski din România, care a reușit, într-un timp record, să faciliteze expedierea a peste 38 de calculatoare în raioanele Soroca și Taraclia.
La eveniment a fost prezent primarul localității, Anatolie Bobici, președintele „UNIREA-ODIP” și consilierul local, Vlad Bilețchi, directoarea școlii, Elena Celac, dar și mai mulți elevi, profesori și părinți.
„Chiar dacă avem un 1 septembrie mai diferit decât în ceilalți ani, nu trebuie să uităm de gesturile de solidaritate. Satul Aluatu este localitatea mea de suflet și, de mai bine de un an, mă bucur de încrederea oamenilor de aici, care mi-au atribuit funcția de consilier local. Cu siguranță, aceste calculatoare vor contribui la creșterea nivelului de educație în aceste condiții dificile de pandemie”, a declarat Vlad Bilețchi.
Totodată, el a anunțat despre implementarea unui nou proiect grandios pentru localitatea unde este consilier – renovarea capitală a blocului central al instituției de învățământ.
„Prin astfel de gesturi de mărinimie, înțelegem că doar unindu-ne eforturile putem realiza fapte mărețe. Chiar dacă această pandemie ne-a scos în cale o mulțime de provocări, suntem siguri că le vom depăși, datorită acestor oameni cu inimă mare”, a specificat primarul localității Aluatu, Anatolie Bobici.
În Gimnaziul-grădiniță „Dimitrie Cantemir” din satul Aluatu, raionul Taraclia, învață aproximativ 100 de copii.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed