(foto) Zeci de mii de manifestanți au protestat astăzi la Minsk. Mai multe persoane au fost arestate

2020-09-06T120834Z_1311353722_RC20TI9YB8HR_RTRMADP_3_BELARUS-ELECTION-PROTESTS (1)
Foto: Tut.By via REUTERS

Zeci de mii de persoane din Belarus au manifestat astăzi la Minsk pentru a denunţa realegerea preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, care se confruntă de aproape o lună cu o mişcare de protest fără precedent. Potrivit ONG-ului, 37 de persoane au fost arestate în cursul acestei manifestaţii.

Purtând culorile alb şi roşu, ale opoziţiei, mulţimea de oameni s-a îndreptat din diferite zone ale capitalei Minsk spre centru, unde a fost desfăşurat un puternic dispozitiv de securitate cu blindate şi trupe ale armatei în jurul mai multor clădiri importante, scrie agerpres.ro.

În Belarus, din 9 august, au loc proteste împotriva rezultatelor alegerilor prezidențiale în urma cărora a fost reales președinte Aleksandr Lukașenko cu 80 % din voturi.

Tut.By via REUTERS

În primele zile, protestele au fost însoțite de represiuni violente, arestări în masă și bătăi ale deținuților. Acum, poliția din Belarus continuă să rețină zeci de protestatari în fiecare zi, dar nu au fost raportate acțiunile de violență a celor reținuți în secțiile de izolare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente