/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Zece mii au ieșit în stradă, zeci de persoane au fost arestate. Protestele continuă la Minsk

missing
06 septembrie 2020, ora 17:41

Zece mii de persoane din Belarus au manifestat din nou duminică la Minsk pentru a denunţa realegerea preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, care se confruntă de aproape o lună cu o mişcare de protest fără precedent, relatează AFP.

Purtând culorile alb şi roşu ale opoziţiei, mulţimea de oameni s-a îndreptat din diferite zone ale capitalei Minsk spre centru, unde a fost desfăşurat un puternic dispozitiv de securitate, cu blindate şi trupe ale armatei în jurul mai multor clădiri importante.

Zeci de manifestanţi au fost arestaţi pe marginea demonstraţiei opoziţiei, care contestă realegerea preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, potrivit grupului pentru apărarea drepturilor omului Viasna. Potrivit ONG-ului, 37 de persoane au fost arestate în cursul acestei manifestaţii.

Manifestaţii fără precedent împotriva omului forte de la Minsk, preşedintele Aleksandr Lukaşenko, au izbucnit în urma alegerilor de la 9 august al căror rezultat oficial este contestat de opoziţie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram