Trei sectoare de drum care tranzitează două raioane din țară, vor fi reabilitate

Trei sectoare de drum local cu lungimea totală de 36,5 km din cadrul Coridorului 10, care tranzitează localitățile Chiștelnița, Scorțeni din raionul Telenești și Meșeni, Ignăței, Peciște, Pripiceni-Răzești, Pripiceni-Curchi, Trifești din raionul Rezina vor fi reabilitate. În acest sens, Agenția de Stat a Drumurilor (ASD) a semnat contractele de executare a lucrărilor cu antreprenorul.

Foto: UNIMEDIA

Conform prevederilor contractuale, structura rutieră va fi reparată pe toata lungimea coridorului prin ranforsarea straturilor de bază şi aplicarea îmbrăcămintei rutiere noi. Siguranța rutieră urmează a fi îmbunătățită prin amenajarea intersecțiilor, aplicarea indicatoarelor rutiere, parapetelor metalice, stâlpilor de ghidare, dar și a marcajului rutier.

Licitația pentru reabilitarea acestor segmente de drum a fost deschisă pe 8 mai curent. În rezultatul evaluării ofertelor depuse, compania ANT INSAAT MADEN SANAYI A.S. din Turcia a fost aleasă pentru a reabilita aceste trei sectoare. Valoarea totală a contractelor este de 364.108.262,72 lei.

Din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor, timpul planificat pentru finalizarea acestora este de 18 luni, plus 12 luni pentru perioada de notificare a defecțiunilor (perioada de garanție).

Contractul este parte a Proiectului de „Îmbunătățire a Drumurilor Locale”, iar pentru realizarea acestuia Banca Mondială a acordat Guvernului Republicii Moldova un suport financiar.

Coridorul 10 începe de la intersecția cu drumul național R20 Orhei – Rezina – Râbnița până la intersecția cu drumul R14 R6 – Codrul Nou – Soroca – Unguri – frontieră cu Ucraina, acesta asigurând conectarea la 2 trasee naționale și legătura dintre centrul și partea de est a țării.


Pub