Alerte de călătorie în Turkmenistan, Uzbekistan și Armenia. Până când se mențin restricțiile pentru cetățenii străini

Ambasada Republicii Moldova în Ucraina informează despre actualizarea alertelor de călătorie în Turkmenistan, Uzbekistan și Armenia.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, în Turkmenistan au fost prelungite restricțiile de trecere a frontierei de stat pentru cetățenii străini până la 30 septembrie 2020.

Autoritățile din Uzbekistan au prelungit perioada de carantină până la 30 septembrie 2020, cu păstrarea restricțiilor de intrare și tranzitare a teritoriului Uzbekistanului de către cetățenii străini. Reluarea activității punctelor de trecere a frontierei de stat cu țările vecine va fi examinata în dependență de evoluțiile pandemiei Covid-19.

Totodată, în Armenia, a fost prelungită starea de urgență până la 11 septembrie 2020. Aceasta prevede aplicarea restricțiilor la intrarea și tranzitarea teritoriului Republicii Armenia pentru cetățenii străini în vederea sporirii măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului de tip nou COVID-19.

În cazul apariției unor situații problematice puteți apela la serviciul consular al Ambasadei Republicii Moldova +380-44-521-22-79 sau email: kiev@mfa.gov.md. În cazuri excepționale se va apela linia telefonică de urgență a Ambasadei + 𝟑𝟖𝟎 𝟔𝟖 𝟑𝟖𝟒 𝟐𝟎𝟏𝟔 (activă 24/7, inclusiv Whatsaap și Viber).


Pub