Belarus: Agenți în civil, mascați, au pătruns într-o universitate din Minsk și au reținut mai mulți studenți

Regimul din Belarus încearcă să pună capăt protestelor cu orice preț. Agenți în civil, mascați, au pătruns într-o universitate din Minsk și au reținut mai mulți studenți, în timp ce alții strigau lozinci antiregim, scrie digi24.ro

Foto: Twitter/Nexta

Arestările în rândurile studenților și elevilor din clasele superioare au început de zilele trecute. Potrivit presei, există un număr crescut de polițiști sub acoperire în universități și campusuri care au ordin de a sparge, de a împiedica orice întruniri și proteste.

Scenele de mai jos s-au petrecut în Universitatea de Lingvistică de la Minsk, după ce studenții au cântat în holul universității un cântec din „Mizerabilii”.

Ulterior, s-au solidarizat cu colegii arestați la Lingvistică și studenții din Universitatea de Informatică și Radioelectronică:

Belarusul traversează cea mai lungă perioadă de manifestații antiregim: au loc de aproape o lună, adică de la alegerile prezidențiale de pe 9 august, al căror rezultat este contestat de opoziție și nu este recunoscut de Occident.

Lidera opoziției, refugiată în Lituania, a cerut ONU să trimită o misiune de monitorizare în Belarus.

„Protestatari pașnici sunt reținuți ilegal, bătuți și închiși. Protestele au început după încercarea cinică și flagrantă a domnului Lukașenko să fure voturile oamenilor. Cererile poporului sunt simple: încetarea imediată a violenței și amenințărilor făcute de regim, eliberarea imediată a tuturor deținuților politic și alegeri libere și corecte. Există un singur obstacol în calea îndeplinirii acestor cereri. Acest obstacol este domnul Lukașenko, un om care se agață cu disperare de putere și refuză să asculte poporul și pe propriii oficiali de stat”, a spus Svetlana Tihanovskaia.


Pub