Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   O fetiță de 7 ani…

O fetiță de 7 ani a fost tamponată mortal în Prodănești, Florești de o mașină la volanul căreia se afla un tânăr de 20 de ani

Caz tragic în localitatea Prodănești, raionul Florești. O fetiță de 7 ani a decedat după ce a fost lovită de un autoturism la volanul căreia sa afla un tânăr de 20 de ani.

Potrivit unui comunicat al poliției, băiatul, originar din s. Domulgeni, se deplasa cu viteză excesivă în direcția Florești-Chișinău. Șoferul a fost testat alcoolscopic, rezultatul arătând că nu se afla în stare de ebrietate alcoolică.

Poliția mai menționează că impactul a avut în momentul când fetița traversa partea carosabilă la 30 de metri de la trecerea pentru pietoni, iar ale circumstanțe se stabilesc.

În context, INP a venit cu un îndemn conducătorilor auto că viteza în localitate este stabilită pentru a se putea reacționa la timp și trebuie respectată, în contextul în care în sate de oriunde poate să apară un pieton.

De asemenea, responsabilii de la poliție roagă părinții să vorbească copiilor despre cât de important este să traversezi strada în locurile special amenajate și să te asiguri.