A decedat la vârsta de 40 de ani marele maestru internațional la șah Dumitru Svetușkin

in-memoriam-Svetushkin-2020

Federația de șah a Republicii Moldova a anunțat astăzi decesul la vârsta de 40 de ani a marelui maestru internațional Dumitru Svetușkin. A fost campion național al Republicii Moldova, membru al Lotului Național Olimpic, reprezentant al Republicii Moldova la zece Olimpiade Mondiale la șah, președinte al Consiliului Antrenorilor al Federației de Șah și antrenor al selecționatei masculine a Republicii Moldova.

Dmitru Svetușkin s-a stins din viață în urma unui accident.

Potrivit necrologului publicat de Federația de Șah, Svetușkin a fost un intelectual cu o gamă largă de interese și bun prieten al multor jucători de șah din întreaga lume.

„Suntem onorați că l-am avut alături și prin propriul exemplu ne-a motivat pentru responsabilitate, devotament și corectitudine. Datoria noastră este aceea de a-i păstra vie memoria și de a-i continua opera”, se arată în necrolog.

Dmitrii Svetușkin era din 2002 mare maestru internațional la șah, campion național, membru al Lotului Național Olimpic, reprezentant al Republicii Moldova la 10 Olimpiade Mondiale la șah, președinte al Consiliului Antrenorilor al Federației de Șah, antrenor al selecționatei masculine a Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente