UTM a asfaltat 1 000 de metri pătrați din drumul de acces în campusul universitar din sectorul Râșcani

118852245_783574312188550_5256397123779138543_o

Din bugetul propriu, UTM a reușit să asfalteze și să pună pavaj pe trotuar pe o suprafață de 1 000 de metri pătrați. Acum, plimbările vor fi mai comode și sigure datorită administrației universității.

Studenții vor beneficia de renovări capitale în căminul nr. 12 şi nu doar. Au fost făcute lucrări de nivelare și zugrăvire ale pereților, de schimbare a corpurilor de iluminat, a ușilor, a ferestrelor, au fost introduse mobilier și tehnică sanitară noi.

De altfel, renovările s-au extins în toate spațiile universitare, la fiecare obiectiv al UTM fiind executate zeci de tipuri de lucrări: reparații capitale curente de interior și exterior, în aule, laboratoare, holuri, scări, galerii, dar și la fațade, acoperișuri, schimbare/montare rețele electrice, blocuri sanitare, sute de secții de calorifere, mii de prize, întrerupătoare, corpuri de iluminat, diverse echipamente de evidență a energiei termice sau electrice, dar și o serie de lucrări de amenajare a teritoriilor adiacente.

În ultimii doi ani, pentru a crea condiții moderne și un trai decent, UTM a investit în reparaţia căminelor peste 6 milioane de lei. Acești bani au fost agonisiți datorită noii formule de finanțare a instituțiilor de învățământ superior, iar acest lucru va corecta greșeala prin care Universitatea Tehnică a Moldovei era subfinanțată.

Această formulă de finanţare va utiliza eficient și va asigura transparența alocării surselor de finanțare de la bugetul de stat destinate formării profesionale inițiale pe universități, iar UTM va reuşi să realizeze şi să implementeze mai multe renovări, transformări, dotări, astfel ca Universitatea Tehnică a Moldovei să devină cu adevărat instituţie inovativă şi vizionară.


Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente