Încă 567 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în Moldova

covid

567 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, patru sunt de import (Turcia – 1, Egipt – 1, Franţa – 1, Cehia – 1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 39 473 de cazuri.

Totalul testelor efectuate – 2 628, dintre care primar – 2 460 şi repetat – 168.

Din numărul total de cazuri, 26 sunt lucrători medicali: medici – 10, asistenți medicali – 15, personal auxiliar – 1.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 549 sunt în stare gravă (dintre care 32 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1 245 – în stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Alte 358 de persoane au fost tratate și externate. În total, 27 799 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Informăm despre înregistrarea altor 16 decese provocate de COVID-19.

Decesul 1 048: bărbat în vârstă de 65 de ani din municipiul Chișinău, internat la Institutul de Medicină Urgentă pe 2 septembrie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială esențială gr. II, cardiopatie mixtă, nefropatie hipertensivă.

Decesul 1 049: bărbat în vârstă de 59 de ani din municipiul Chișinău, internat la Institutul de Medicină Urgentă pe 2 septembrie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă, obezitate gr. III, diabet zaharat tip 2.

Decesul 1 050: femeie în vârstă de 70 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidităţi: boală ischemică a cordului, colită cronică.

Decesul 1 051: femeie în vârstă de 84 de ani din municipiul Chișinău, internată la Institutul de Medicină Urgentă pe 31 august. Comorbidităţi: angină pectorală de efort CF II, hipertensiune arterial gr. III, cardiopatie hipertensivă.

Decesul 1 052: bărbat în vârstă de 64 de ani din raionul Ceadâr-Lunga, transferat de la IMSP SR Ceadâr-Lunga pe 2 septembrie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă și pulmonară, ciroză hepatică.

Decesul 1 053: bărbat în vârstă de 76 de ani din municipiul Chișinău, internat la Institutul de Medicină Urgentă pe 2 septembrie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, diabet zaharat tip 2, cardiopatie mixtă.

Decesul 1 054: femeie în vârstă de 70 de ani din municipiul Chișinău, internată la Institutul de Medicină Urgentă pe 31 august. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, angiopolineuropatie diabetică a membrelor inferioare, nefropatie diabetică.

Decesul 1 055: femeie în vârstă de 72 de ani din municipiul Chișinău, transferată de la IMSP SR Hânceşti la Institutul de Medicină Urgentă pe 20 august. Comorbidităţi: angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. III, diabet zaharat tip 2, nefropatie diabetică.

Decesul 1 056: femeie în vârstă de 75 de ani, din raionul Edineţ, internată la IMSP SR Edineţ pe 21 august. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II, boală renală cronică.

Decesul 1 057: bărbat în vârstă de 66 de ani, din raionul Edineţ, internat la IMSP SR Edineţ pe 27 august. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, diabet zaharat tip 2, infarct miocardic vechi.

Decesul 1 058: femeie în vârstă de 70 de ani din raionul Edineţ, internată la IMSP SR Edineţ pe 23 august. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II, diabet zaharat tip 2, obezitate.

Decesul 1 059: femeie în vârstă de 73 de ani din municipiul Chișinău, internată la Institutul de Medicină Urgentă pe 3 septembrie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială  gr. II, cardiopatie hipertensivă.

Decesul 1 060: bărbat în vârstă de 70 de ani din municipiul Chişinău, transferat de la Centrul COVID-19 la Institutul de Medicină Urgentă pe 4 septembrie. Comorbidităţi: angină pectorală de efort CF II, hipertensiune arterială gr. II.

Decesul 1 061: femeie în vârstă de 62 de ani din raionul Glodeni, transferată de la SR Glodeni la Spitalul Clinic Bălţi pe 12 august. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. II.

Decesul 1 062: femeie în vârstă de 65 de ani din municipiul Bălţi, internată la Spitalul Clinic Bălţi pe 30 august. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă, boală oncologică.

Decesul 1 063: bărbat în vârstă de 64 de ani din municipiul Bălţi, internat la Spitalul Clinic Bălţi pe 29 august. Comorbidităţi: bronhopneumopatie obstructivă cronică, diabet zaharat tip 2, cardiopatie mixtă.

Vezi AICI harta evoluției COVID-19 în Moldova în timp real.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de TelegramRO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente