fbpx

„Surpriză” pentru cumpărătorul unei poșete de 19.000 de dolari. Ce a pățit deținătorul accesoriului luxos?

Un australian a procurat o geantă creată de un brand cunoscut, din piele de aligator, atunci când a călătorit în Franța. Acesta a dat 19.000 de dolari pe accesoriu, însă a rămas fără el când s-a întors acasă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vameșii australieni au confiscat poșeta, deoarece deținătorul ei nu avea toate actele necesare, relatează presa străină, făcând referire la CNN. Deoarece Australia permite accesul obiectelor din piele de aligator doar în temeiul Convenției privind comerțul internațional cu specii pe cale de dispariție, bărbatul ar fi trebuit să aibă un permis de import.

La controlul de frontieră, însă, s-a stabilit că individul are documentele necesare pentru a exporta geanta din UE, însă nu le deține pe cele care i-ar permite să o importe în Australia. Ca urmare, accesoriul s-a aflat o perioadă în custodia vameșilor, iar apoi a fost distrus.

Chiar și așa, se pare că individul a scăpat ușor, deoarece în afara confiscării poșetei în privința lui nu au fost aplicate alte măsuri, în contextul în care legislația australiană prevede pedepse de până la 10 ani de pușcărie sau amenzi de peste 200.000 de dolari locali pentru infracțiuni comerciale ce țin de animalele sălbatice.

Articole asemănătoare

Back to top button