/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Zeci de persoane au fost reţinute după ultimele proteste de la Minsk

missing
05 septembrie 2020, ora 19:30

Zeci de persoane au fost reținute la Minsk, în timpul demonstraţiei de vineri împotriva alegerilor din luna august, despre care protestatarii susțin că au fost furate, a anunțat sâmbătă Ministerul de Interne din Belarus, informează dpa, preluată de Agerpres.

Aproximativ 40 de protestatari au fost reţinuţi vineri, însă doar jumătate dintre ei vor fi puși sub acuzare, a mai precizat ministerul.

Grupul bielorus pentru drepturile omului Viesna a confirmat detenţiile, notând că mulţi dintre cei arestaţi demonstrau paşnic. Unii dintre cei reţinuţi de forţele de ordine la o universitate au fost brutalizaţi, a mai declarat Viesna.

Preşedintele Aleksandr Lukaşenko susţine că a câştigat alegerile din 9 august cu peste 80% din voturi. El conduce deja ţara de un sfert de secol.

Dar mulţi bieloruşi cred că rezultatele au fost stabilite dinainte şi au ieşit în stradă pentru proteste regulate după vot. Uniunea Europeană a refuzat să recunoască rezultatele alegerilor.

Studenţii au condus multe dintre recentele proteste, în timp ce mulţi dintre ei sunt acum din nou în campusuri odată cu reluarea anului şcolar universitar.

Protestatarii au convocat duminică o altă mare demonstraţie. Mii de persoane s-au alăturat protestului de săptămâna trecută, mărşăluind paşnic pe străzile Minskului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram