(live/update) Igor Dodon, despre furtul miliardului. 2,7 mld de lei au fost recuperate din active

(update) Igor Dodon a încheiat transmiunea, ultimul subiect fiind furtul miliardului, Acesta spune că 2,7 miliarde de lei au fost recuperate din active, iar altele 3 miliarde sunt înghețate. Între timp, se lucrează pentru a fi recuperați banii de peste hotare.

Foto: UNIMEDIA

(update) Igor Dodon spune că va anunța curând cine va fi candidatul PSRM-ului la alegerile prezidențiale.

(update) Candu o să ne laude? Candu îmi promitea în 2017 că îmi rupe degetele, acum el își rupe altceva. În ce țară e bine, domnule Candu? Mai ales sistemul medical pe care l-ați lăsat după 10 ani de guvernare. Da, sunt greșeli, dar situația este așa cum este. Ce nu vă place? Spuneți concret. Veniți cu soluții. Toate aceste critici, stimați cetățeni, vin din partea celor de opoziție, care altă metodă de promovare nu au.

(update) Cu privire la vizita la muntele Athos, Igor Dodon spune că merge într-un pelerinaj pentru suflet. Ceea ce ține de cheltuieli, Igor Dodon spune că a avut cheltuieli de transport.

(update) „Noi nu am primit niciun transfug. Niciun deputat din alte fracțiuni nu am primit în PSRM. Trebuie să alegem alt Parlament, acesta nu mai reprezintă votul cetățenilor. A încercat unul să plece, dar l-am adus acasă.

Cu cei din PD ne întâlnim des, pentru a discuta agenda, încotro ne îndreptăm. Acum avem 48 de deputați. Întrebarea e ce facem mai departe”, a declarat Dodon.

Președintele spune că raportul de funcții care a fost repartizate în Guvern nu se schimbă, iar înțelegerea va rămână în continuare. „Deznodământul acestei probleme va avea loc săptămâna viitoare, când se va vota în Parlament pachetul de legi de la Guvern. Vedem săptămâna viitoare”.

Cât ține de Maia Sandu și întâlnirea cu Pavel Filip, Dodon spune că acest fapt este un lucru normal.

„Ei sunt băieți mari. Pot să se întâlnească oriunde. Este ceva normal ca să aibă un dialog.

Maia Sandu face declarații, iar tăioase. Eu am venit cu un mesaj anterior, o să se finalizeze campania electorală, o să trebuiască să veniți să discutați. O să trebuiască să dați mâna iar. O face pe marea luptătoare împotriva lui Dodon. O să trebuiască după alegeri să veniți să stați la masă cu PSRM. Dar noi nu o să vă răspundem cu aceeași monedă. Noi suntem politicieni responsabili”, a subliniat Dodon.

(update) Igor Dodon s-a referit în debutul emisiunii despre modificării legii codului electoral. Președintele spune că aceste modificări nu pot fi efectuate acum, pentru că procesul electoral deja a început, iar potrivit legislației modificările nu pot fi făcute mai târziu cu jumătate de an înainte de alegeri.

(10:00) Igor Dodon răspunde la întrebările cetățenilor, dar și a presei în emisiunea sa „Președintele Răspunde”.


Pub