(video) Trei moldoveni, bănuiți de contrabandă de țigări, reținuți la frontiera moldo-română. Unul dintre ei a stat închis 12 ani

Trei cetățeni moldoveni au fost reținuți la frontiera moldo-română, fiind bănuiți de contrabandă de țigări. Cazul a fost înregistrat pe 3 septembrie, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni-1 (RM) și, respectiv a Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi (RO).

Doi dintre ei au fost reținuți în flagrant. Pe partea română a fost depistată o persoană, având asupra sa 4 650 pachete de țigări Ashima, iar cel de-al doilea cetățean, un tânăr de 21 de ani, a fost reținut pe partea moldovenească, de către polițiștii de frontieră din Sectorul Leușeni-1.

În cazul celui de-al treilea, bărbatul de 46 de ani, a fost identificat de polițiștii de frontieră în timpul căutărilor pe direcția localității Cotul Morii. La reținerea acesteia a fost folosită arma din dotare, deoarece a încercat să fugă, ignorând somațiile angajațiilor Poliției de Frontieră. În cadrul cercetărilor s-a depistat asupra sa o armă de foc încărcată, pentru care nu a putut prezenta actele necesare. Totodată, verificările adiționale au stabilit că persoana este cu antecedente penale, timp de 12 ani și-a ispășit pedeapsa pentru săvârșirea diverselor infracțiuni.

În continuare cazul este investigat sub toate aspectele legale în comun cu autorităţile de frontieră din România, pentru stabilirea întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

border.gov.md / Sursa:border.gov.md
border.gov.md / Sursa:border.gov.md
border.gov.md / Sursa:border.gov.md


Pub