Îngrijirea corectă a dinților: 4 soluții ideale

Îngrijirea corectă a cavității bucale este un aspect foarte important pentru menținerea sănătății, împiedică apariția cariilor și a bolilor parodontale și oferă o respirație proaspătă.

Foto: Poză-simbol

În cavitatea bucală există peste 700 de tipuri de bacterii, iar numărul microorganismelor care ne dau dureri de dinți este de ordinul sutelor de milioane, potrivit unui studiu publicat de Societatea Americană de Microbiologie în Journal of Clinical Microbiology.

Pentru a preîntâmpina cele mai frecvente probleme asociate dinților - cariile, gingivita, respirația urât mirositoare, tartrul și placa bacteriană, trebuie să urmăm câteva sfaturi simple, însă extrem de eficiente.

1. Spală dinții de două ori pe zi

Este recomandat să te speli pe dinți de două ori pe zi, dimineața și seara. Ideal ar fi după fiecare masă, dar și după consumul de cafea.

2. Folosește apa de gură și ața dentară

Pentru o dantură sănătoasă, este indicat să folosești și apa de gură și ața interdentară. Ața dentară te va ajuta să scapi de resturile alimentare rămase între dinți sau în zonele greu accesibile în timpul periajului.

Apa de gură conține substanțe care neutralizează bacteriile și contribuie la prevenirea apariției tartrului dentar sau a altor afecțiuni frecvente, cum este cazul gingivitei.

3. Folosește un irigator bucal

Irigatorului bucal este un instrument folosit în scopul unei igiene orale cât mai profunde și complete, pătrunde în spațiile interdentare sau de-a lungul reliefului gingival, elimină tartrul și depunerile din spațiile interdentare, masând delicat gingia.

Acest aparat este o soluție ideală pentru copilașii de la 2 ani, dar și pentru adulți, deoarece jetul de apă puternic îndepărtează resturile de alimente dintre dinți.

Irigator / Sursa:aquapick

Acest periaj profesional al dinților, efectuat la domiciliu, va ameliora efectele bolii paradontale, a gingivitelor, dar și foarte util pentru persoanele cu aparat dentar fix sau cele care au trecut prin lucrări dentare complexe.

4. Programează-te pentru un detartraj profesional

Este foarte important să mergeți la medicul dentist și să realizați un detartraj profesional o dată la șase luni.

Pentru început se înlătură depunerile de placă bacteriană și tartru. Următorul pas constă în „lustruirea” dinților, ca aceștia să aibă o suprafață cât mai netedă. Deși în timpul lustruirii petele de pe dinți sunt înlăturate, aceștia devenind netezi și strălucitori.

În concluzie, o igienă dentară corectă nu trebuie să fie o misiune dificilă, dar o plăcere zilnică, aplicând unele reguli simple, poți avea o dantură perfectă. Periază dinții de două ori pe zi și completează rutina de îngrijire cu produsele potrivite pentru o dantură sănătoasă: ața dentară, apa de gură și irigatorul bucal de la Aqua Pick AQ 300.


Pub