Deputatul PMP Constantin Codreanu, grav rănit într-un accident rutier. Dusterul în care se afla a fost avariat complet

Deputatul român şi preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, din Parlamentul României, Constantin Codreanu, a fost victima unui accident rutier produs în această dimineață pe şoseaua de centură a municipiului Focşani din România. Acesta a suferit o fractură de coloană și a fost transportat cu un echipaj SMURD la Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focșani.

Foto: Constantin Codreanu/Facebook

„În acestă dimineață, am fost victima unui accident rutier. Ne aflam în drum spre Iași. Staționam regulamentar la semafor. Ne-a izbit violent din spate o mașină. În urma impactului, Dacia Duster în care mă aflam a fost avariată complet. Șoferul s-a ales cu traumatism cranio-facial. Eu, dat fiind faptul că mă aflam pe bancheta din spate, m-am ales cu fracturi în zona lombară și un traumatism cranio-facial”, a relatat deputatul român.

„S-a demonstrat o teorie bine cunoscută: poți să respecți toate regulile din lume, dar e suficient să fie un nebun care le încalcă pentru ca accidentul să se producă. Șoferul care l-a provocat va fi cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă”, a adăugat oficialul.

Codreanu a ținut să mulțumească șoferului său și unui taximetrist care au intervenit pentru a-l evacua din mașină. De asemenea a mulțumit echipajului SMURD, doctorilor și infirmierelor de la UPU Focșani și de la Spitalul județean Vrancea.

„În această dimineață, în jurul orei 06:20, pompierii militari au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs în municipiul Focșani, pe Calea Moldovei, în care au fost implicate două autoturisme. Pentru gestionarea situației de urgență la fața locului au acționat 2 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD. Paramedicii au acordat primul ajutor calificat unei persoane de sex masculin, în vârstă de 39 de ani, care a suferit, în urma impactului, un traumatism facial de piramidă nazală. Pacientul a fost transportat la U.P.U. Focșani", au anunțat reprezentanții ISU Vrancea.

Răni ușoare a suferit și șoferul parlamentarului.

Șoferul care a provocat accidentul va fi cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă.

Deputatul Codreanu îi reprezintă pe românii cu domiciliul în afara țării și se îndrepta către Republica Moldova unde avea mai multe întâlniri oficiale.


Pub