Turcia a donat 151 de tablete și 16 laptopuri gimnaziului din satul Ratuș

151 de tablete și 16 laptopuri au fost donate cu titlul de asistență materială, de Guvernul Turciei, Gimnaziului din satuș Ratuș, raionul Criuleni. La ceremonia de predare a lotului de echipamente de calcul și comunicare au participat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova E. S. Gürol Sokmensuer, președintele raionului Criuleni, Pavel Spînu și directorul Gimnaziului din satul Ratuș, Elena Boaghe.

Foto: mecc.gov.md

Ministrul Igor Șarov a mulțumit Guvernului Turciei pentru lotul de tehnică de calcul menționând că acest suport este unul substanțial pentru elevii și cadrele didactice din Gimnaziul din s. Ratuș și vine într-un moment când sistemul educațional din Republica Moldova are nevoie mai mult ca oricând de tehnologii performante în educație.

La rândul său, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova, E. S. Gürol Sokmensuer a felicitat elevii și profesorii cu începutul noului an de studii, menționând că elevii sunt garantul viitorului nostru, de aceea în condițiile pandemiei virusului Covid-19 este decisiv ca ei să aibă accesul la informații și echipamente digitale pentru a continua procesul educațional.

1 / Sursa:mecc.gov.md

MECC menționează că tabletele vor ajunge la cei 151 elevi ai Gimnaziului din satul Ratuș, iar laptopurile vor fi oferite cadrelor didactice din instituție.


Pub