Reacția PAS și a Platformei DA la înregistrarea audio făcută publică. Litvinenco: Au existat nenumărate discuții - cu emoții, uneori cu polemici. Năstase: Această înregistrare este incompletă

În urma publicării audio, cei din PAS și Platforma DA au venit cu o reacție în acest sens. În timp ce cei din Partidul Acțiune și Solidaritate afirmă că au fost multe momente în care s-a discutat „cu emoții pentru a elibera țara de Plahotniuc”, liderul Platformei Demnitate și Adevăr punctează că această înregistrare nu este completă.

Foto: UNIMEDIA

Da, a fost o perioadă foarte dificilă, mulți au ezitat, mulți nu au crezut că este posibil să dăm jos un dictator. Au existat nenumărate discuții - cu emoții, uneori cu polemici, cu supărări. Ne bucurăm că am fost insistenți, nu am renunțat și am reușit să îndeplinim promisiunea făcută oamenilor și să scăpăm țara de Plahotniuc. Le mulțumim tuturor colegilor din Platforma DA că au reușit să depășească frica și să aducem împreună un guvern care a eliberat țara de teroare și a început să facă lucruri bune pentru oameni.

Acum e momentul să scăpăm țara de Dodon, iar pentru asta trebuie sa fim uniți împotriva dușmanului comun și să luptăm împreună împotriva lui și nu unul împotriva celuilalt”, se arată într-o postare a deputatului PAS Sergiu Litvinenco.

În schimb, Andrei Năstase subliniază că nu exclude că în spatele interceptărilor ar fi fost chiar Direcția Operațiuni Speciale a MAI.

„E vorba de niște polemici și replici tăioase privind constituirea unei majorități situative cu PSRM, în care fiecare formațiune venea cu propria abordare. Din ceea ce am reușit să ascult, această înregistrare este incompletă. Vreau din capul locului să declar că sunt categoric împotriva acestor scurgeri de informații, a modului în care s-a făcut interceptarea în cauză, cu atât mai mult cu cât polemicile au avut loc în unul din birourile parlamentului. Nu exclud că în spatele interceptărilor ar fi fost chiar Direcția Operațiuni Speciale a MAI care practica acest gen de activități ilegale, inclusiv de urmărire și monitorizare a liderilor Platformei Demnitate și Adevăr, cărora le-au fost fabricate pe furiș, zeci și sute de dosare penale. Din aceste considerente, am decis să lichidez structura respectivă din cadrul MAI, aservită în totalitate regimului oligarhic.

Am observat în spațiul public amenințările unor foști demnitari de-ai lui Plahotniuc, acum slujitor al unui partid fără frică, că ar avea de publicat anumite înregistrări video. Îl încurajez să le facă publice, să nu rămână la nivel de intenție sau declarații de șantaj. Avem toată încrederea în integritatea membrilor Platformei DA, a colegilor mei care au intrat în lupta inegală cu regimul criminal fără frică și fără interese meschine. Cei care ne dau astăzi sfaturi gratuite și obraznice referitor la anumite imaginabile frici ar trebui să-și revizuiască alegațiile, or anume ei sunt cei care nu au fost atinși de Plahotniuc si structurile lui, de dosare politice, nu au fost urmăriți, nu au fost gazați în repetate rânduri, asemeni colegilor mei.

Totodată, în acest context, ne dorim ca în spațiul public să fie difuzată întreaga discuție din data de 7 iunie 2019 pentru a nu exista loc de interpretări, pentru ca oamenii să-și facă o impresie clară despre abordările celor două formațiuni politice proeuropene. Noi nu ne vindem țara pentru nimic în lume! Darmite pentru lucruri trecătoare cum ar fi funcțiile, privilegiile, titlurile și onorurile. Suntem transparenți și ne dorim ca cetățenii să cunoască adevărul!”, a conchis Năstase.

Amintim că în spațiu public a apărut o înregistrare audio între partidele PAS și Platforma DA, din perioada când se negocia crearea unei alianțe cu PSRM. În cadrul înregistrării sunt discuții polemice între cei din PAS și Platformă cu privire la propunerile oferite de socialiști.


Pub