Lionel Messi a decis! Iată unde va juca în sezonul următor, după ce a anunțat că vrea să plece de la Barcelona

După ce a anunțat prin fax conducerea Barcelonei că vrea să plece, Messi a trebuit să ia o decizie definitivă în acest sens. În cele din urmă, argentinianul a hotărât să își amâne despărțirea de formația catalană, pentru a evita eventualele probleme legale, scrie Digisport.ro.

Foto: Getty Images

Deși Messi i-a înștiințat pe catalani că vrea să plece, oficialii Barcelonei au transmis că acesta are o clauză de reziliere în vigoare, în valoare de 700 de milioane de euro.

Lionel Messi ar fi decis să rămână la FC Barcelona până în 2021

Argentinianul și tatăl său, Jorge, consideră că acea clauză nu mai este în vigoare și chiar au contestat poziția La Liga, însă, pentru a nu duce o bătălie legală, Messi ar fi decis să rămână la FC Barcelona pentru încă un sezon, iar în 2021, la finalul contractului, să părăsească Camp Nou, anunță argentinienii de la TyC Sports.

Decizia rămânerii lui Messi la Barcelona ar fi fost luată astăzi, în urma unei noi întâlniri dintre tatăl său, Jorge, și președintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeu.

În acest fel, fotbalistul argentinian, care a cucerit de șase ori Balonul de Aur, își dorește să evite o despărțire tristă de singurul club la care a evoluat până în prezent, dar și eventualele probleme juridice care ar fi putut apărea în cazul unui transfer fără acordul catalanilor.

  • 731 de meciuri, 634 de goluri și 285 de pase decisive a strâns Messi, la prima echipă a Barcelonei, din 2005 și până în prezent
  • 30 iunie 2021 este data la care expiră actuala înțelegere a argentinianului cu FC Barcelona

Familia Messi susține că nu mai este în vigoare clauza de reziliere. La Liga și Barcelona nu sunt de acord

În scrisoare semnată de tatăl lui Messi, astăzi, este contestată poziția Ligii Profesioniste. Familia decarului de la Barcelona susține că respectiva clauză de reziliere nu mai este în vigoare, astfel că argentinianul ar putea pleca liber.

„Nu știm ce contract au analizat ei și pe ce bază au concluzionat că acea clauză de reziliere rămâne validă dacă jucătorul a decis în mod unilateral să părăsească clubul la finalul sezonului 2019/2020”, se arată în scrisoare, potrivit Marca.

De asemenea, Jorge Messi susține că Javier Tebas, președintele Ligii Spaniole, a făcut „o greșeală evidentă”, prin poziția pe care a exprimat-o forul său.

La Liga a răspuns la scurt timp după comunicatul emis de Messi. Forul spaniol și-a menținut poziția exprimată pe 30 august, susținând că acea clauză de reziliere a argentinianului, în valoare de 700 de milioane de euro, este în vigoare, astfel că fotbalistul Barcelonei nu poate pleca gratis.

„Răspunsul primit arată o interpretare decontextualizată a contractului care se află în desfășurare, astfel că La Liga reiterează comunicatul publicat la data de 30 august”, a transmis La Liga.


Pub