Țara în care ești obligat să te bagi în sicriu, dacă nu porți mască pentru a te proteja de coronavirus

Unul dintre cele mai afectate de coronavirus state din Asia de Sud-Est, Indonezia, a implementat o tactică mai puțin obișnuită, pentru a respomsabiliza oamenii în lupta cu Covid-19. Autoritățile au decis să oblige cetățenii care refuză să poarte mască să se bage într-un sicriu, pentru a simți pe propria piele cu se poate solda o potențială infectare cu noul tip de virus, scrie Digi24.ro.

Foto: Profimedia

Astfel, oamenilor prinși că refuză să poarte mască li s-a dat posibilitatea de a se băga într-un sicriu, ca să simtă pe propria piele cum arată perspectiva morții. Măsura, introdusă miercuri, a avut totuși viață scurtă. Autoritățile au renunțat la ea, după ce a fost intens criticată și a devenit subiect de glume pe internet, relatează BBC.

„Pedeapsa” a fost gândită ca o alternativă la amenda de 17 dolari sau la munca în folosul comunității, care presupune de obicei curățarea toaletelor publice. Autoritățile au spus că în acest fel, cel vinovat avea ocazia de „a reflecta” asupra comportamentului său, ca să înțeleagă că există riscul de zăcea la un moment dat într-un sicriu adevărat.

Unul dintre cei în cazul cărora a fost aplicată această măsură, pentru că nu purtase mască, a spus că a fost cea mai rapidă și mai ieftină metodă de a-și rezolva problema cu autoritățile.

Însă măsura a fost intens criticată în mediul online și oamenii au subliniat că nu se sperie de sicrie, așa că autoritățile au renunțat, în cele din urmă.

Angajați care poartă combinezoane de protecție transportă un fals sicriu pe străzile din Jakarta ca parte a campaniei de conștientizare a riscurilor din pandemia de COVID-19 Foto: Profimedia / Sursa:Profimedia


Pub