Moldova, în clasamentul Global Innovation Index. Pe ce loc s-a clasat țara noastră

Republica Moldova s-a clasat pe locul 59 în clasamentul Global Innovation Index, pregătit de Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale și care include 131 de țări ale lumii, scrie Infomarket.md.

Foto: UNIMEDIA

În Global Innovation Index 2020, Republica Moldova a primit 32,98 puncte din 100 posibile, pentru dezvoltarea inovațiilor.

Moldova a ocupat următoarele locuri în subindicii:

- satisfacția afacerilor (88),

- dezvoltarea infrastructurii (88),

- dezvoltarea instituțiilor publice (81),

- cercetare și potențial uman (75),

- satisfacția pieței (42),

- cunoștințe și tehnologie (51),

- abordare creativă (51).

În general, anul acesta țara noastră a fost clasată după state precum Bulgaria (37), Ucraina (45), România (46), Rusia (47).

Elveția este liderul mondial în dezvoltarea de capabilități și realizări inovatoare în acest an. Urmează Suedia, SUA, Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Finlanda, Singapore, Germania, Coreea. Codașele clasamentului sunt Niger, Myanmar, Guineea, Yemen.

Global Innovation Index este un studiu și un clasament însoțitor al țărilor din lume în ceea ce privește dezvoltarea inovației și este publicat anual de INSEAD International Business School, Universitatea Cornell și Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale. Indicele este calculat pe baza a două componente: costurile de inovare ale țării și rezultatele practice din inovare.

Studiul integral îl puteți vedea mai jos:


Pub