(video) Un film despre cei patru ani de mandat de președinte a fost lansat de Igor Dodon

Șeful statului, Igor Dodon, a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un film în care este prezentată activitatea pe parcursul celor patru ani de mandat, care se încheie în această toamnă. Anul 2019 este menționat ca unul decisiv de către Igor Dodon, când statul a fost „eliberat din captivitatea oligarhiei”.

Foto: UNIMEDIA

„La sfârșitul primului mandat de Președinte al Republicii Moldova, vreau să vă mulțumesc încă o dată pentru votul de încredere oferit acum patru ani. În această perioadă am avut marea onoare să reprezint statul în numele tuturor cetățenilor. Am făcut-o cu responsabilitate și cu angajament pentru oamenii din toate categoriile sociale. Zecile de programe sociale și numeroasele inițiative legislative, au avut impact pentru sute de mii de moldoveni.

Am făcut-o cu tărie de caracter și cu convingerea că ne putem decide destinul și viitorul. Anul 2019 ne-a dovedit din plin acest lucru, când am contribuit decisiv, la eliberarea statului din captivitatea oligarhiei.

Am făcut-o cu răspundere, cu demnitate și cu echilibru în dialogul cu prietenii noștri din exterior. Suntem astăzi o țară, care își afirmă locul în lume și care nu se implică în lupte geopolitice murdare”, a comentat Igor Dodon filmul publicat pe pagina de Facebook.

„Am făcut-o cu respect pentru valorile noastre strămoșești și cu conștiința faptului că tot ce avem noi mai sfânt și mai scump, este familia și credința în Dumnezeu.

Sunt convins că stabilitatea și prosperitatea pe care ne-o dorim cu toții, depind de alegerile și de opțiunile noastre. Deciziile noastre de azi vor influența destinul generațiilor care vor veni după noi. Trebuie să acționăm cu responsabilitate și cu implicare, până vom reuși să facem din Moldova o țară modernă, în care să ne simțim mândri că suntem cetățeni moldoveni.

Doar împreună, uniți și responsabili, cu respect pentru trecut și cu speranță în viitor, avem puterea să construim Moldova prosperă și puternică”, a mai menționat Igor Dodon.

Mandatul de președinte se încheie în această toamnă, iar alegerile pentru funcția de șef de stat au fost stabilite pentru 1 noiembrie. Igor Dodon nu a anunțat deocamdată oficial că va candida pentru un nou mandat, însă analiști și lideri politici susțin că acest lucru se va întâmpla, cel mai probabil, săptămâna viitoare.


Pub