10:04:43 19.04.2024
Stiri

Dodon a semnat DECRETUL prin care judecătorul Clima, cel care a menținut decizia ilegală de invalidare a mandatului de primar al lui Năstase, a fost numit președinte al Curții de Apel: „Așa Dodon se pregătește de fraudarea alegerilor?”

Actualitate 04.09.2020 12:44 Vizualizări1968 Autor: Ziarul National
Dodon a semnat DECRETUL prin care judecătorul Clima, cel care a menținut decizia ilegală de invalidare a mandatului de primar al lui Năstase, a fost numit președinte al Curții de Apel: „Așa Dodon se pregătește de fraudarea alegerilor?”


Judecătorul Vladislav Clima, cel care a menținut decizia ilegală de invalidare în 2018 a mandatului de primar general al lui Andrei Năstase, este noul președinte al Curții de Apel Chișinău, după ce președintele Igor Dodon a semnat un decret în acest sens. Documentul a intrat în vigoare astăzi, după ce a fost publicat în Monitorul Oficial.

Reprezentanții fostelor componente ale Blocului „ACUM” au protestat împotriva numirii acestui judecător într-o funcție-cheie, însă Igor Dodon nu a ținut cont de protestele opoziției. Astfel, Vladislav Clima va exercita funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău în următorii patru ani.

Citește și: AUDIO // O nouă SCURGERE de informații, în care protagoniști ar fi Igor Dodon și Ion Ceban. Șeful statului ar fi știut că Năstase NU va fi lăsat să conducă Primăria Chișinău și că alegerile vor fi ANULATE

Lidera PAS, Maia Sandu, presupune că Igor Dodon s-ar pregăti de fraudarea alegerilor, iar în acest sens ar avea nevoie de oameni loiali.

„Dodon continuă să numească corupți în funcții. Corupți care își bat joc de justiție și de oameni. Dodon l-a făcut pe Clima președintele Curții de Apel. Clima este cel care a decis că votul oamenilor nu valorează nimic și a menținut decizia de anulare a alegerilor din Chișinău. Așa Dodon se pregătește de fraudarea alegerilor? Dodon are nevoie de slujitori fideli în alegerile prezidențiale pentru că știe deja că oamenii vor vota împotriva lui?”, a scris fostul premier pe Facebook.

Și vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, a reacționat la această numire. „Totuși, Dodon l-a numit astăzi pe slugoiul lui Plahotniuc, Vladislav Clima, la șefia Curții de Apel Chișinău. Acel Clima care a invalidat alegerile din 2018. Dodon vrea ca justiția să-l apere pe el, precum l-a servit pe Plahotniuc, deși ei toți primesc salarii enorme din bugetul de stat. Hoții îi apără pe hoți. Iată de ce sunt importante alegerile prezidențiale”, a scris deputatul pe Facebook.

Consiliul Superior al Magistraturii l-a numit pe Vladislav Clima în funcția de președinte al CA pe 28 iulie curent. În acea zi, PAS și Platforma „DA” au protestat în fața CSM. Cele două formațiuni i-au solicitat președintelui Dodon să nu-l promoveze în funcție pe acest judecător.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md