09:12:06 29.03.2024
Stiri

Noi acuzații grave la adresa Rusiei, în contextul alegerilor prezidențiale din SUA

Actualitate 04.09.2020 19:02 Vizualizări1557 Autor: Ziarul National
Noi acuzații grave la adresa Rusiei, în contextul alegerilor prezidențiale din SUA


Statele Unite ale Americii lansează noi acuzații grave la adresa Rusiei. Potrivit americanilor, rușii vor să decredibilizeze alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, în special votul prin corespondență.

Acuzațiile au fost lansate de Departamentul Securității Interne, printr-o notă publicată în presa din Statele Unite.

„Rusia este susceptibilă să continue să-și accenteueze criticile împotriva votului prin corespondență (...), cu scopul ca populația să-și piardă încrederea în procesul electoral", notează specialiștii din spionaj din cadrul Departamentului Securității Interne (DHS).

Demersurile rușilor au început din martie 2020, spun americanii, prin intermediul presei de stat și a rețețelor sociale. Acestea s-au accelerat odată cu pandemia de COVID-19. Aceste acuzații vin după ce președintele Donald Trump a avertizat la rândul său, de săptămâni de zile că va exista riscul de fraude la alegerile din noiembrie, cu privire la votul prin corespondență.

Senatori democrați au cerut deja, încă de joi, Departamentului Trezoreriei să sancționeze orice entitate rusă care se amestecă în alegerile americane.

Într-un interviu pentru Fox News, liderul de la Casa Albă a explicat că unul dintre participanții la RNC a călătorit spre Washington „într-un avion dintr-un anumit oraș, iar avionul era aproape plin cu golani îmbrăcați în uniforme întunecate, uniforme negre”. Președintele SUA a refuzat să spună cine i-a povestit întâmplarea, dar i-a promis jurnalistei Laura Ingraham că o va face „cândva”.

„Această persoană venea spre Convenția Națională Republicană și erau cam șapte oameni alături de această persoană, iar apoi o grămadă de oameni erau în avion ca să facă probleme”, a insistat Donald Trump. „Toate aceste lucruri se întâmplă”.

Președintele SUA a mai adăugat că „oameni de care nu ați auzit niciodată, oameni din umbre întunecate” ar putea facilita o mare parte din activismul de stânga.

„Banii vin de la niște oameni bogați foarte proști, care nici n-au idee că dacă le va ieși vreodată, ceea ce nu se va întâmpla, vor fi aruncați la lupi cum n-ați mai văzut niciodată”, spune el.

Sursa: b1tv.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md