În ultima săptămână, angajații MAI au documentat 239 de încălcări ale măsurilor de prevenire a infecției COVID-19

amenda

Angajații MAI monitorizează permanent situația în locurile publice închise și deschise. În perioada 26-31 august, au fost documentate 239 de încălcări ce vizează activitatea unităților de comerț, a piețelor comerciale, a zonelor de agrement, precum și a lăcașurilor de cult. Totodată, pe parcursul ultimei săptămâni, se atestă o îmbunătățire a nivelului de respectare a măsurilor aprobate de CNESP.

În perioada 26 august-3 septembrie curent, specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au verificat 39 de obiective, printre care frizerii, farmacii, instituții medicale, unități de comerț și de producere/industrie, fiind întocmite cinci procese-verbale privind depistarea neconformităților. La fel, în perioada de referință, au fost supuse verificării 1 246 de instituții de învățământ general și 88 de instituții de învățământ profesional tehnic.

Printre abaterile semnalate cel mai des se numără neefectuarea triajului medical al angajaților la începutul zilei de muncă și a termometriei vizitatorilor/clienților, lipsa echipamentului de protecție sau utilizarea incorectă a acestuia, lipsa sau nerespectarea programului de igienizare a spațiilor, lipsa avizelor la substanțe biodistructive.

Totodată, pe parcursul săptămânii curente, inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au verificat 172 de unități comerciale, printre care magazine alimentare, farmacii veterinare, depozite, unități de procesare și de alimentație publică, fiind depistate 16 neconformități. Totodată, au fost inspectate 35 de piețe agro-alimentare, drept urmare fiind întocmite 20 de procese-verbale.

Autoritățile vin cu un îndemn pentru toți cetățenii și agenții economici, să respecte măsurile de protecție în sănătate publică:
# evitarea aglomerațiilor și respectarea distanței de minimum un metru;
# evitarea organizării evenimentelor ce presupun un grup mare de persoane;
# purtarea corectă a măștilor. Aceasta trebuie să acopere atât gura cât și nasul;
# asigurarea personalului cu echipament de protecție;
# efectuarea termometriei vizitatorilor și personalului. Monitorizarea stării de sănătate;
# dezinfectarea suprafețelor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente